Miriorama. Kas tai?

N. Kinnear knygelės „Šššš! Tyliau“ skaitymas

Gegužės 7 dieną Ignalinos viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Renginyje dalyvavo Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos „Kiškučių“ grupės auklėtiniai.

Vaikučius pradžiugino kitoks N. Kinnear knygelės „Šššš! Tyliau“ skaitymas. Knygelės iliustracijos buvo rodomos  miriorama. Kas tai? Tai – tai specialioje dėžėje rankenėle sukama panorama, tarsi senoviško televizoriaus prototipas. Mirioramos lange vienas po kito keitėsi paveikslėliai gražiai papildydami bibliotekininkės Aldonos skaitomą pasaką, o bibliotekininkių Rūtos ir Erikos valdomos lėlytės lapė, meškėnas, voverė, pelėda ir meška dar labiau pagyvino šią istoriją.

Vėliau vaikų laukė smagios popierinių dūdelių dirbtuvėlės, o renginio pabaigoje dar viena staigmena  – bibliotekos Atradimų erdvėje įsikūrę edukaciniai robotukai-bitutės. Šis spalvingas, lengvai valdomas ir draugiškas mažasis robotukas, labai greitai vaikus įtraukė į kūrybinį procesą, mokytis informacinių  technologijų įgūdžių žaidžiant.

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija