Kviečiame gegužės 7 d. pasitikrinti savo žinias apie Europos Sąjungą – sudalyvauti „Europos egzamine“

Europos egzaminas
Europos Komisijos „Europos egzamino“ iliustracija
Data:2021-05-07
Laikas:9:00
Vieta:Nuotolinis renginys

Jau dvyliktą kartą organizuojamas egzaminas yra skirtas paminėti Europos dieną. Jo metu dalyviai galės pasitikrinti savo žinias apie Europos Sąjungos istoriją, institucijas, kultūrą, geografiją, kalbas ir kt. bei laimėti vertingų prizų.

Gegužės 7 d. 9.00–23.45 val. egzaminą spręsti galėsite prisijungę LRT.LT portale.

Antrasis egzamino etapas vyks gegužės 25 d. 12–14 val. Į jį pateks po geriausią dalyvį iš kiekvienos mokyklos ir geriausiai egzaminą išsprendę individualūs dalyviai

Šiais metais išskirtinis dėmesys bus skiriamas Europos atsigavimui po pandemijos, žaliajai ir skaitmeninei pertvarkai, Europos sveikatos sąjungai, piliečių galimybėms ir dalyvavimui demokratiniame gyvenime.„Europos egzamine“ gali dalyvauti visi norintys. Dalyviai varžysis moksleivių ir individualių dalyvių kategorijose. Geriausiai pasirodę egzamino dalyviai bus apdovanoti šauniais prizais: stalo žaidimais, kvietimais į renginius ir kt.

Egzaminą organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kartu su Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija.

Egzamino globėjas – Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda

Egzamino partneriai: Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, „Europe Direct“ informacijos centrai, Jaunimo Europos komanda.