Bibliotekos projektas buria veiklias šeimas Panevėžyje

Šeima

Prieš keletą metų bibliotekoje atsidarė veiklių mamų klubas „Mamos, varom kavos“. Jį įkūrė iš užsienio į Lietuvą dukros auginti grįžusi Ieva Grigaitė. Žinių ir bendravimo išsiilgusių mamų gretos sparčiai augo, tad klubui į pagalbą atskubėjo ir biblioteka – buvo parengtas projektas „Veiklios mamos Panevėžyje“. Projektas suteikė galimybę organizuoti profesionalių lektorių vedamus užsiėmimus ir taip prisidėti prie motinystės atostogose esančių mamų socializacijos, edukacijos ir gerovės. Šiemet laimėtas projektas dar prasiplėtė ir tapo veiklių šeimų Panevėžyje traukos centru. 

Projektas „Veiklios šeimos Panevėžyje“ į fizinius ar virtualius susitikimus kvies ne tik mamas, bet ir kitus šeimos narius – tėčius, vaikus bei senelius.Projekto kuratorė vyr. bibliotekininkė-metodininkė Šarūnė Leikienė sako, jog poreikis praplėsti projektą išsivystė natūraliai. „Praėjusiais metais vykusio projekto „Veiklios mamos Panevėžyje“ patirtis parodė, kad daugelis vaikų auginimo, raidos, šeimos gerovės, santykių temų yra aktualios ir rūpimos ne tik mamoms, bet ir tėčiams, seneliams. Jų sulaukėme ir virtualiuose bei fiziniuose susitikimuose. Matydami šią tėčių ir kitų šeimos narių iniciatyvą, norą dalyvauti, nusprendėme šių metų projektą pavadinti „Veiklios šeimos Panevėžyje. Juk šeimą sudaro ne tik mama ir vaikai, todėl labai svarbus visų jos narių įsitraukimas,“ – sako Š. Leikienė.

Iš viso projekto metu ketinama surengti 16 susitikimų, kuriuose profesionalių lektorių pagalba bendruomenės nariai gvildens joms aktualias temas. 

Rugsėjį šeimos mokysis apie fizinę ir psichinę sveikatą bei jos gerinimą. Bus kalbama apie vaikų adaptaciją darželyje ir mokykloje, aptariama, kaip šeima turėtų pasiruošti naujai pradžiai. Natūralios medicinos specialistai patars, kaip išnaudoti gamtos dovanas sveikatos gerinimui ir imuniteto stiprinimui.

Spalį šeimos diskutuos apie laiko planavimą ir kokybišką laisvalaikį. Daug dėmesio bus skiriama literatūrai ir biblioterapijai kaip puikioms priemonėms suartinti šeimą, spręsti joje kylančias problemas.

Lapkritį tėveliai nagrinės kiekvieno šeimos nario svarbą joje. Bus aptariami pokyčiai, gimus dar vienam vaikui, mamos ir tėčio vaidmenys, jų lūkesčiai bei poreikiai.

Gruodis bus skirtas tenkinti savišvietos poreikius, lavinti kūrybinius gebėjimus ir skatinti šeimas tapti aktyviais Panevėžio bendruomenės nariais. Šeimos susipažins ir su biblioteka kaip prasmingo laisvalaikio vieta, sužinos apie jos teikiamas paslaugas. Bus rengiama šeimų kūrybiškumo ekspozicinė mugė „Tai sukūrė šeima“.

Kviečiame prisijungti prie šios gražios bendruomenės!

Atsakingas asmuo Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje
Šarūnė Leikienė, vyr. bibliotekininkė-metodininkė, el. p.sarune.leikiene@pavb.lt, tel. 8 652 148 54

Projektą finansuoja

Panevezio-miesto-savivaldybe