Pasitikite šv. Velykas su regiono bibliotekomis

Artėjant didžiausiai pavasario šventei, regiono bibliotekos lankytojus kviečia pamatyti virtualias senųjų velykinių atvirukų parodas, pasitikrinti savo žinias apie šv. Velykas viktorinoje, sudalyvauti virtualioje edukacijoje ir sužinoti  margučių marginimo būdus su dažais iš gamtos.

Molėtų rajono savivaldybės viešoji biblioteka skaitytojus kviečia patyrinėti senųjų velykinių atvirukų parodą „Pabudę Velykų linkėjimai“. Parodoje turėsite galimybę pasigrožėti daugiau kaip aštuoniasdešimčia įvairių laikotarpių senųjų velykinių atvirukų. Seniausias jų biblioteką pasiekė iš 1916 metų. Naujausi parodos atvirukai spausdinti ir išsiųsti praėjusio amžiaus paskutiniame dešimtmetyje. Pamatykite parodą čia.

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka mažiems ir dideliems skaitytojams parengė virtualią viktoriną apie Velykas. Viktoriną sudaro keturiolika klausimų apie Velykų simboliką, tradicijas ir įsimintinus faktus. Dalyvaukite viktorinoje čia.

Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka knygų mylėtojams paruošė interaktyvią viktoriną  „Velykų šventės simboliai grožinėje literatūroje”. Pasitikrinkite savo literatūrines žinias apie šv. Velykų simbolius grožinėje literatūroje ir dalyvaukite viktorinoje čia.
Biblioteka taip pat skaitytojus kviečia susipažinti su margučių marginimo būdais, su dažais iš gamtos ir kviečia skaityti parengtą straipsnį čia

 

Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešoji biblioteka parengė virtualią Velykinę edukaciją ,,Kaip močiutė pamokė…“ ir virtualią Velykinių atvirukų parodą. Vaizdo įraše sužinosite apie senuosius Velykų papročius Biržų krašte, kiaušinių dažymo būdus ir technikas bei galėsite pamatyti kaip marginami kiaušiniai ,,batikos” metodu. Virtualią edukaciją stebėkite bibliotekos YouTube kanale čia

Švęskime Velykas kartu!