Molėtų biblioteka skelbia Kazio Umbraso literatūrinės premijos laureatus

umbraso-premija

Kovo 11-ąją nuotoliniu būdu vykusiame susitikime pagerbti 2021 metų Molėtų rajono Kazio Umbraso literatūrinės premijos laureatai.

Literatūrinė Kazio Umbraso vardo premija gyvuoja jau 27-tus metus, o šiemet minime literatūros tyrinėtojo, prozininko ir vertėjo K. Umbraso 105-ąsias gimimo metines ir šis renginys, tikimės, bus tik pradžia tolimesniems Kazio Umbraso minėjimo, prisiminimų renginiams šiais metais.

Literatūrinės premijos komisiją sudaro: komisijos pirmininkas literatūros mokytojas ekspertas Valentinas Stundys, nariai:  poetas, redaktorius Vytautas Kaziela, literatūros mokytoja Lina Kraujelienė, literatūros mokytoja Nijolė Repečkienė, žurnalistė, bibliotekininkė Jolanta Matkevičienė, literatūros mokytoja Aldona Pranckėnienė, lituanistas, komunikacijos specialistas Vladimiras Suchodumcevas.

Konkurso dalyvius, laureatus bei visus, stebėjusius susitikimo tiesioginę transliaciją, su Kovo 11-ąja ir Literatūrinės premijos konkurso baigiamuoju renginiu pasveikino savivaldybės meras Saulius Jauneika.

Literatūrinės premijos komisijos pirmininkas Valentinas Stundys pristatė šių metų Molėtų rajono Kazio Umbraso literatūrinės premijos dalyvius, aptarė jų kūrybą, pakalbino kiekvieną, pakviesdamas paskaityti savo kūrybą. Giedrė Cesiulytė, Nijolė Navikienė, Laima Pacevičienė,  Robertas Pikčiūnas, Audreolė Pivorė, Akvilė Vorobjovaitė, Gitana Žundienė, Virginija Žvarėlaitė suteikė visiems progą prisiliesti prie svarbiausių jų kūrybos detalių.

Po nuoširdžių ir jautrių literatų tekstų, buvo proga paskelbti premijos nugalėtojus. Juos paskelbė ir pasveikino Molėtų rajono meras Saulius Jauneika.

Pagrindinė premija skirta poetei Virginijai Žvarėlaitei, paskatinamoji – Audreolei Pivorei.

Šilčiausi sveikinimai laureatams. Juos dar tą pačią dieną pasiekė laureatų diplomai, gėlės ir piniginiai prizai.

Džiaugiamės, kad literatūrinės premijos konkursas turi daug draugų ir bičiulių, kurie mielai sutiko apdovanoti literatus, kurie išdrįso dalyvauti literatūriniame konkurse.

Kavinės „Zodiakas Plius“ dovanų kuponas atiteko Robertui Pikčiūnui.

Molėtų krašto laikraštis „Vilnis“ savo prenumeratą skyrė Gitanai Žundienei.

Molėtų r. švietimo pagalbos tarnyba sveikina Akvilę Vorobjovaitę ir siunčia dovaną.

Parduotuvė „Jovaras“ dovaną skyrė Laimutei Pacevičienei.

Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras apdovanojo debiutantę Giedrę Cesiulytę.

Molėtų r. viešoji biblioteka šilčiausius sveikinimus siunčia Nijolei Navikiene.

Dėkojame Molėtų rajono savivaldybei ir merui už literatūrinės premijos idėjos palaikymą, dalyviams už kūrybą, kuria dalinasi, komisijai už laiką ir kruopštų darbą vertinant kūrinius, rėmėjams, draugams už dovanas ir dėmesį Molėtų literatų kūrybai. Tęskime rajono literatūrines tradicijas – kurkime, dalinkimės, palaikykime ir padrąsinkime vieni kitus.

Susitikimo, kuriame pagerbti 2021 metų rajono K. Umbraso literatūrinės premijos laureatai ir dalyviai įrašą galima pažiūrėti čia.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija