„Literatūriniame žadintuve” – apie Gabrielės Petkevičaitės-Bitės kūrybą

Gabrielė Petkevičaitė-Bitė
Gabrielė Petkevičaitė-Bitė. Apie 1940 m. Maironio lietuvių literatūros muziejus, Panevėžio kraštotyros muziejus.

Bibliotekos inicijuojamas virtualių literatūrinių pokalbių ciklas „Literatūrinis žadintuvas“ tarsi žadintuvas budina skaitytoją, skatindamas jį prisiminti ar iš naujo atrasti autorius, be kurių sunku įsivaizduoti lietuvių literatūros pasaulį.

Bibliotekos „YouTube“ kanale stebėkite pokalbį apie didžią asmenybę Gabrielę Petkevičaitę-Bitę. Ši laida „visaTA BITĖ“ tarsi atidaro to paties pavadinimo veiklų ciklą, skirtą Gabrielės Petkevičaitės-Bitės 160-osioms gimimo metinėms.

Šioje moteryje, peraugusioje savo laiką, tilpo visas pasaulis, slypėjo neaprėpiama stebuklinga visata. Kas buvo Gabrielė Petkevičaitė-Bitė? Rašytoja. Švietėja. Pedagogė. Filantropė. Kultūros ir visuomenės veikėja. Feministė. Sesuo, buvusi kaip mama savo jaunesniesiems broliams ir seseriai. Sergančiųjų ir silpnųjų globėja. Bitininkė. Žolininkė. Šį sąrašą būtų galima tęsti be galo.

Literatūrinio žadintuvo“ pokalbyje „visaTA BITĖ“ bibliotekos darbuotojos Albina Saladūnaitė ir Ona Peseckaitė gilinsis į Gabrielės Petkevičaitės-Bitės kūrybą.

Kiekvienas iš numatytų 11 ciklo renginių bus skirtas vis kitai literatūrinei asmenybei ar temai,  primins svarbias sukaktis, kvies kartu domėtis ir švęsti tai, ką turime geriausio. Daug įvairios informacijos apie G. Petkevičaitę-Bitę – jos nuotraukų, asmens dokumentų, išleistų jos ir jai skirtų leidinių, vaizdo medžiagos, jos vaizdavimo meno kūriniuose ir dar daug įdomaus galite rasti Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos parengtoje virtualioje parodoje „Gabrielė Petkevičaitė-Bitė“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *