Parašykite laišką istorijai

Vaizdas be pavadinimo

Nuo Vasario 16-osios iki pat Kovo 11-osios biblioteka dalyvauja akcijoje „Iš širdies į praeitį“ ir kviečia moksleivius bei visus žmones rašyti asmeniškus laiškus Lietuvą kūrusiems herojams. Ragina padėkoti didžioms istorinėms asmenybėms už jų darbus ir papasakoti savo svajones bei vizijas apie mūsų šalies ateitį. Šia proga yra sudarytas 50 garsių Lietuvos istorinių asmenybių paminklų žemėlapis, o prie kiekvieno iš paminklų stovi akcijos dėžė jūsų laiškams.

„Lietuvą, kurioje gyvename šiandien, sukūrė jie – šalies valdovai ir karvedžiai, partizanai ir menininkai, knygnešiai ir mokytojai. Lietuvos herojai, kuriems šiandien sakome ačiū už kiekvieną dieną laisvoje tėvynėje,“ – šiais žodžiais akcijos organizatoriai kviečia prisiminti iškiliausius Lietuvos veikėjus ir aktyviai dalyvauti rašant jiems laiškus.

Įdomiausių laiškų autorius apdovanos akcijos iniciatorius Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Panevėžyje yra įrengtos trys akcijos dėžės:

  • Gabrielei Petkevičaitei-Bitei (Respublikos g. 14, prie pagrindinio bibliotekos įėjimo),
  • Juozui Balčikoniui (Respublikos g. 47, prie Juozo Balčikonio gimnazijos pagrindinio įėjimo),
  • Juozui Miltiniui (Laisvės a. 5, priešais Juozo Miltinio teatrą).

Laišką pasirinktai istorinei asmenybei galite įmesti į vieną iš akcijos dėžių arba siųsti elektroniniu būdu per specialiai sukurtą internetinį puslapį.

Akciją inicijuoja projektas „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ ir Lietuvos Respublikos Prezidentūra. Akcijos pristatomąjį filmuką stebėkite „YouTube“ kanale.

O ką gi jūs norėtumėte pasakyti Gabrielei Petkevičaitei-Bitei, Jonui Basanavičiui ar kitai istorinei asmenybei? Atverkite širdis ir tegu jūsų nuoširdūs žodžiai skrieja į mūsų didingą praeitį!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *