Geriausiai skaitytojų įvertintos knygos Ibibliotekoje

Vaizdas be pavadinimo

Ar jau sudarėte jums labiausiai 2020-aisiais patikusių knygų sąrašą? Skubame su jumis pasidalinti I-bibliotekos skaitytojų geriausiai įvertintų knygų trejetuku.

I-biblioteka – daugiau nei 70 Lietuvos bibliotekų vienijantis portalas, virtuali biblioteka, kuri suteikia galimybę patogiai ir greitai rasti norimus leidinius. Elektronines knygas galite pasiskolinti, jei turite LIBIS skaitytojo pažymėjimą. Tereikia per išmanųjį įrenginį prisijungti prie portalo ir skaityti knygas bet kur, kur yra interneto ryšys.

Paaiškinimas kaip užsisakyti ir skaityti knygas.

9 kapas

Stefan Ahnhem 9 kapas. Baltos lankos, 2020, – 558 p.

Vieną šaltą žiemos vakarą prapuola Švedijos teisingumo ministras, dingsta eidamas nuo Parlamento rūmų link savo automobilio. Tuo pačiu metu žymios danų televizijos žvaigždės žmona randama savo prabangiuose apartamentuose šiaurinėje Kopenhagos dalyje. Moteris brutaliai nužudyta. Praeina kelios dienos ir randama dar daugiau sudarkytų kūnų. Detektyvui Fabianui Riskui ir Dunjai Hougaard, jo kolegei iš Danijos tenka imtys tyrimo ir išnarplioti žiaurių žmogžudysčių mazgą. Jie net negalėjo įsivaizduoti, į kokį neįsivaizduojamų paslapčių liūną jie pateks.

„9 kapas“ yra sudėtinga, unikalios atmosferos saga apie nusikaltimus, peržengiančius Danijos ir Švedijos sieną. Puikūs policininkų charakteriai ir tyrėjai su šiurpą keliančia vaizduote“.
Sunday Times

Bella germania

Daniel Speck Bella Germania. Alma littera, 2019. – 528 p. 

Nuotrauka buvo iš kito laikmečio. Nespalvota, nučiupinėta, joje jauna pora prie Milano katedros. Juodaplaukė moteris atrodė visai kaip aš. Jaučiausi lyg žiūrėčiau į veidrodį.
– Tai Džuljeta, – tarė jis, – tavo senelė.
2014-ieji. Miunchenas. 36-erių mados dizainerės Julijos gyvenime pagaliau taip lauktas pakylėjimas – po ilgo ir alinančio darbo ją ir jos sukurtus drabužius pamato Milanas! Tačiau į moters gyvenimą įsiveržęs vyras apverčia jos pasaulį aukštyn kojomis.
Narstydama savo giminės likimą, Julija seka tragiškos meilės istorijos, prasidėjusios dar 1954-aisiais, liniją. Net ir po daugelio metų justi, kad ši jautri šeimos drama tebepulsuoja aistra, kad joje būta apgavysčių ir nuoskaudų. O kartais viena gyvenimo klaida veda prie kitos. Tačiau kur glūdi pirmo neteisingo sprendimo šaknys ir ar galima išrauti su šaknimis viską – tėvynę, namus, mylimus žmones ir galiausiai tiesą, kad ir kokia skaudi ji būtų?
Daugiasluoksnis romanas, pasakojantis apie kelis dešimtmečius besitęsiančią italų ir vokiečių šeimos istoriją, kupinas realių faktų, svajonių, neblėstančios meilės, išdavysčių, paslapčių ir didžių pasiaukojimų.
 Danielis Speckas pasiima mus į ilgą kelionę po Italiją ir Vokietiją, ir po kelių puslapių nebesinori sustoti. Jan Weiler
Filosofas_kuris_nebuvo_ismintingas

Laurent Gounelle Filosofas, kuris nebuvo išmintingas. Alma littera, 2020. – 254 p. 

Sandras skaudžiai išgyvena mylimos žmonos netektį. Ji dirbo žurnaliste ir buvo nukeliavusi į Pietų Ameriką, ketindama parašyti straipsnį apie seną ir labai paslaptingą gentį, kuri, tikima, yra laimingiausia pasaulyje. Sandras įsitikinęs – dėl mįslingos jo mylimos moters mirties kalta toji gentis. Todėl, vedamas didžiulio noro atkeršyti, leidžiasi į Amazonės atogrąžų gilumą. Jo keršto planas paprastas: suras paslaptingąją gentį ir pavogs jų laimę, išmokydamas juos dar nežinomo pavydo, konkurencijos, gobšumo ir godumo. Tačiau, sutikus naująją genties šamanę gražuolę Eliantą, Sandro planai ima griūti…

Dėmesį prikaustantis romanas, kupinas įtempto veiksmo, humoro ir išminties. Tai nepaprasta istorija, verčianti susimąstyti apie žmogaus prigimtį, mūsų vartotojišką visuomenę ir gyvenimo prasmę.

„Filosofas, kuris nebuvo išmintingas” – lietuvių itin pamėgto bestselerio „Dievas visada keliauja incognito” autoriaus knyga. Jo kūriniai išversti į daugybę kalbų ir parduodami milijoniniais tiražais.

Daugiau knygų rekomendacijų, anonsų, straipsnių ir kitos įdomios informacijos rasite bibliotekos tinklaraštyje Geros knygos. Jei norite pasidalinti savo skaitymo įspūdžiais ar mėgstamos knygos apžvalga – savo tekstą siųskite el. paštu abonementas@pavb.lt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *