Projektas „Prisijungusi Lietuva“ kviečia dovanoti žinias

Vaizdas be pavadinimo

Žinios ir nauji įgūdžiai praturtina, suteikia galimybių. Deja, mokymai dažnai būna brangūs, tad ne visiems prieinami. Projekto „Prisijungusi Lietuva“ misija – pasiekti visus, kuriems stinga internetinio raštingumo žinių ir suteikti nemokamus, kokybiškus bei išties vertingus mokymus. Iniciatyvos partnerė Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka kviečia įsitraukti į projekto veiklas.

„Prisijungusi Lietuva“ moko efektyviai, saugiai, atsakingai naudotis informacinėmis technologijomis ir internetu bei susipažinti su jų teikiamomis galimybėmis. Projekto tikslai ambicingi – tikimasi pasiekti apie 500 tūkstančių asmenų, kurie vis dar nesinaudoja internetu arba kurių skaitmeniniai įgūdžiai yra nepakankami. Iniciatyvos organizatoriai į komandą subūrė daugiau nei du tūkstančius skaitmeninių lyderių ir savanorių, kad įgyvendintų šiuos tikslus. Prie projekto veiklos jungiasi ir šalies bibliotekininkai.

Mokymai skirstomi į tris grupes – pradedantiesiems, pažengusiems ir savarankiški. Iš gausybės siūlomų temų, kiekvienas atras kažką sau. Pradedantieji galės išmokti susikurti elektroninį paštą ar sumokėti mokesčius internetu, o pažengusieji netgi susikurti savo internetinę svetainę. 

Daugiau apie projektą galite skaityti projekto puslapyje.

Karantino metu bibliotekoje projekto veiklos nevyksta. Šiuo laikotarpiu kviečiame pasidomėti organizatorių siūlomais savarankiškais mokymais. Apie naujus projekto renginius informuosime bibliotekos svetainėje.

Linkime įdomių atradimų!