Pasvalio Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka pristato „Kalėdinę dėlionę“!

Dėlionė

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka kviečia surinkti 15 dalių „Kalėdinę dėlionę“ ir sužinoti, kokią šventinę knygą rekomenduojame perskaityti!

Dėlionę rasite čia.

REKOMENDUOJAMA KNYGA.

Artėjant gražiausioms žiemos šventėms, perskaitykime puikią anglų rašytojo Čarlzo Dikenso „Kalėdų giesmę“. 

„KALĖDŲ GIESMĖ“ – garsiausia pasaulyje pamokanti Šv. Kalėdų istorija apie šykštuolį Skrudžą ir tris jį aplankiusias dvasias (Praeities, Dabarties ir Ateities).

„Apie Kalėdas visada galvojau kaip apie gerą laiką: mielą, atleidžiantį, gailestingą, malonų laiką – vienintelį tokį, kurį žinočiau per visus ilgus kalendorinius metus, kai vyrai ir moterys atrodo tarsi susitarę laisva valia atveria savo uždarytas širdis, ima galvoti apie žemiau nei jie stovinčius žmones, tarsi jie visi būtų bendrakeleiviai kapo link, o ne kitos rūšies būtybės, keliaujančios kitomis kryptimis. Todėl, nors ši šventė niekada nepapildė nei auksu, nei sidabru mano kišenės, manau, kad ji padarė mane gerą ir toliau darys mane gerą; ir aš sakau, telaimina ją Dievas!“ (Čarlzas Dikensas „Kalėdų giesmė“)

Tai tobula kalėdinė istorija, šildanti sužvarbusias ir nelaimingas širdis. Pagal knygą pastatyta šimtai spektaklių ir filmų, išleista galybė pakartotinių leidimų, o Č. Dikensas Skrudžo balsu ragina švęsti šv. Kalėdas ir saugoti jų dvasią ištisus metus.

APIE AUTORIŲ:

Čarlzas Džonas Hafemas Dikensas (1812–1870) – anglų rašytojas, žymiausias anglų romano kūrėjas, dažnai vadinamas romanistų Šekspyru.

Užsisakykite knygą mūsų bibliotekoje: Rezervuokite iš anksto (el. paštu abonementas@psvb.lt arba telefonu 8 (451) 34334, 8 603 18743, el. katalogu.

Jaukių švenčių!

Parengė vyr. bibliografė A. Balčiūnienė
Pasvalio Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka