SEKAS 2020: Pasakojimo edukacija vaikams „Mano herojus“

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-12-05
Laikas:10:30
Vieta:Nuotolinis renginys

Tarptautinis pasakojimo festivalis SEKAS 2020 gruodžio 1–5 dienomis kviečia pažinti „Artimus ir tolimus kiekvieno žmogaus gyvenimo herojus“!
Nuotaikinga pasakojimo edukacija, kurią ves Šarūnė Leikienė, kvies vaikus kurti herojus ir patiems jais pavirsti.

Pasakojimo edukacijos metu vaikai virs herojais, per pasakojimą sužinos, kokie turi būti herojai ir kur jie gyvena. Ar žinote, kad herojų gali daugėti? Tereikia apie juos PASAKOTI!

Norintys dalyvauti šioje edukacijoje, turėtų iš anksto jai pasiruošti. Apsirenkite herojaus kostiumu arba turėkite daiktą, kuris primena herojų. Reikalingas raudonas ir žalias daiktas (bet koks), popieriaus lapas ir rašiklis.

Šarūnė Leikienė

Šarūnė Leikienė. Nuotraukos autorė Greta Kėvelaitienė

Šarūnė Leikienė jau beveik dešimtmetį dirba bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje. Baigusi lietuvių filologijos studijas, kryptingai besidomi vaikų literatūros aktualijomis. Nuo 2016 metų yra labdaros ir paramos „Mažojo Princo fondo“ akcijos „Visa Lietuva skaito vaikams“ ambasadorė Panevėžio regione, nuo 2019 metų – IBBY (angl. International Board on Books for Young People) Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos narė. Skaitymo ir pasakojimo entuziastė dviems savo vaikams.

Ieškodama būdų, kurie skatintų vaikus skaityti, orientuojasi į suaugusiųjų ir pedagogų švietimą, atskleidžiant skaitymo vertes ir naudas, todėl nuolat bendradarbiauja su ikimokyklinių ugdymo įstaigų specialistais, tėvais, siekia į skaitymo skatinimo programas integruoti pasakojimo ir biblioterapijos edukacinius metodus, kurie ne tik padeda ugdyti būsimus skaitytojus, bet ir didina vaikų emocinę gerovę, organizuoja paskaitas ir susitikimus su psichologais, literatūros specialistais.


Esate pasiruošę patirti ir daugiau nuotykių? Pirmyn…

Tarptautinį pasakojimo festivalį SEKAS 2020 finansuoja Lietuvos kultūros taryba, mokymus specialistams finansuoja Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje ir meno programa Nordic Culture Point 

Šiaurės šaliųLietuvos Respublikos Kultūros taryba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *