SEKAS 2020: Mistiškas pasakojimas vaikams apie Saulę

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-12-05
Laikas:10:00
Vieta:Nuotolinis renginys

Tarptautinis pasakojimo festivalis SEKAS 2020 gruodžio 1–5 dienomis kviečia pažinti „Artimus ir tolimus kiekvieno žmogaus gyvenimo herojus“!
Renginys bus kupinas mistiškos energijos ir geros nuotaikos, nes svečiuose – pasakotojas Laimutis Vasilevičius.

Kokia šio herojaus istorija?

Laimutis Vasilevičius seka sakmes ant Raginėnų piliakalnio. 2020 m. Trinyčiai

Trečiojo amžiaus universitete etnokultūrą dėstantis Laimutis Vasilevičius  pasakas pradėjo sekti prieš dešimtį metų. Norėdamas pagyvinti savo pasakojimus, pradėjo juos iliustruoti įvairių dailininkų paveikslais.

„Užaugau Žaliojoje girioje, Aludarių kaime, kuriame visi mėgdavo sekti pasakas, atsitikimus, anekdotus. Ypač linksmai sekdavo mano mama Salomėja ir močiutė. Iš jų išmokau aukštaitiškai juokauti ir truputį pameluoti, t. y. pagražinti istorijas. Nuo 15-os metų pradėjau sekti pasakas mergaitėms. Sekiau, kol įsitikinau, kad jos visos yra…laumės. Panevėžio kolegijoje dėsčiau etnokultūrą. Dabar dirbu su studentais etnologais Trečiojo amžiaus universitete. Auginu du sūnelius, didelį sodą, kūrenu pirtį ir… seku pasakas”, – apie save pasakoja Laimutis Vasilevičius.

Kuo ypatingas pasakojimas?

Kiekvienas mitas yra gyvenimo pamoka. Pasakojimuose apie Saulę sutelpa visas žmogaus gyvenimo ciklas ir gyvenimiškos pamokos. Klausydamiesi pasakojimų vaikai pramogaus ir lavins vaizduotę, o suaugusieji – prisimins gyvenimiškas pamokas.


Atrakinkite duris į istorijų pasaulį…

Tarptautinį pasakojimo festivalį SEKAS 2020 finansuoja Lietuvos kultūros taryba, mokymus specialistams finansuoja Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje ir meno programa Nordic Culture Point 

Šiaurės šaliųLietuvos Respublikos Kultūros taryba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *