SEKAS 2020: Istorijų pasakojimo edukacija „Veltos vilnų istorijos“

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-12-04
Laikas:14:00
Vieta:Nuotolinis renginys

Tarptautinis pasakojimo festivalis SEKAS 2020 gruodžio 1–5 dienomis kviečia pažinti „Artimus ir tolimus kiekvieno žmogaus gyvenimo herojus“!
Lavinkite fantaziją pasinerdami į jaukų vilnos objektų pasaulį kartu su edukatorėmis Inga Norkūniene (Klaipėdos komunikacijų centras) ir Daiva Nakrošiene (Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka).

„Minkštai“ – taip jaukiai savo naujausią meninį edukacinį projektą pavadino kūrėjų duetas: Inga Norkūnienė ir Lina Jaruševičiūtė. Lina sukūrė 11 natūralios vilnos objektų, skirtų kūrybiškai naudoti meno centrų, muziejų ir bibliotekų erdvėse. Objektų paskirtis – nuraminti jausmus, emocijas bei padėti susitelkti, atsiskleisti tiek vaikų tiek suaugusiųjų vaizduotei, padėti visiems kūrybiškai bendrauti ir netiesiogiai ugdyti meno estetikos pojūčius.

Šiame projekte buvo pakviesta dalyvauti ir Klaipėdos apskrities viešoji Ievos Simonaitytės biblioteka, kuri drauge su menininke Lina Jaruševičiūte bibliotekos palėpėje įkūrė „Vilnos kambarį“. Šis kambarys keliauja po Klaipėdos regiono bibliotekas, knygų muges, vaikų ir jaunimo ugdymo įstaigas. Daiva Nakrošienė ir Inga Norkūnienė parengė „Vilnos kambario“ skaitymo skatinimo programą bibliotekininkams (edukatoriams), kad vilnos kilimas su meno objektais keliautų ir gyventų draugystėje su knygų herojais. Bibliotekoms visada buvo aktualu kurti jaukias erdves, komunikuoti su skaitytojais, skatinti giliau pažinti literatūros kūrinius, rinktis geriausias knygas.

 „Vilnos kambarys“ kviečia jaukioje aplinkoje kurti istorijas, naujai atrasti save.

Programa pritaikyta suaugusiems. Bus remiamasi H. Murakamio knyga  „Avies medžioklė“, aktorius Liudas Vyšniauskas skaitys tekstus. Inga Norkūnienė ir  Daiva Nakrošienė edukuos su vilnos objektais, lavindamos žiūrovų fantaziją, įsigilinimą į save, prašydamos jų įsivaizduoti vienus ar kitus dalykus, pasinaudojant vilnos objektais, po to pademonstruos savo matymus ir mintis.


Išgyvenkite dar daugiau emocijų ir patirkite istorijos pasakojimo ir klausymo malonumą…

Tarptautinį pasakojimo festivalį SEKAS 2020 finansuoja Lietuvos kultūros taryba, mokymus specialistams finansuoja Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje ir meno programa Nordic Culture Point

Šiaurės šaliųLietuvos Respublikos Kultūros taryba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *