Biblioteka dalyvauja projekte „Pamokos matuojasi Panevėžio įmones“

Vaizdas be pavadinimo

Panevėžio plėtros agentūra kartu su Panevėžio švietimo centru pradėjo iniciatyvą „Pamokos matuojasi Panevėžio įmones“, į kurią įtraukė Panevėžio mokyklų pedagogus ir miesto bendroves. Prie šio projekto prisijungė ir Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka.

Bibliotekos darbuotojai kartu su informacinių technologijų mokytoja kurs du pamokos scenarijus. Viena pamoka kvies atvykti į biblioteką, kita bus nuotolinė. Jų metu mokiniai turės spręsti bibliotekos duotą problemą, vykdyti užduotį. Vėliau šiais patirtinio mokymosi scenarijais naudotis galės visos norinčios mokyklos.

Iniciatyva „Pamokos matuojasi Panevėžio įmones“ sukurta norint sudaryti sąlygas jaunimui sėkmingai įsilieti į darbo rinką, o verslui vykdyti tvarią plėtrą. Būtina jau mokyklose skatinti moksleivių profesinį orientavimąsi ir supažindinti juos su įvairių įmonių veikla, problemomis ir kasdienybe. Tai jaunimui suteiks praktinių žinių, padės jas pritaikyti realybėje.

Šiai iniciatyvai Panevėžio ugdymo įstaigos delegavo 12 mokytojų, kurie skirtingose miesto įmonėse ir įstaigose kurs patirtinio mokymosi scenarijus moksleiviams. Iniciatyvoje dalyvauja miesto mokyklos, turinčios bendradarbiavimo su miesto įmonėmis patirties. Prie projekto jau prisijungė dešimt Panevėžio įmonių ir įstaigų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *