Poeto ir eseisto Manto Balakausko eilėraščių knygos „Apmaudas” pristatymas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-11-04
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į Manto Balakausko – jaunosios kartos poeto, eseisto, šiuo metu gyvenančio Islandijoje, Kvamstaungyje – eilėraščių knygos pristatymą. Dalyvaus autorius ir poetė Greta Ambrazaitė.

Dėmesio! Susitikimas perkeltas į virtualią erdvę, jį stebėti ir klausimus užduoti galėsite Bibliotekos Youtube kanale. Norintys turės galimybę transliaciją stebėti bibliotekos konferencijų salėje.

2016 m. Metų knygos rinkimuose M. Balakauskas pateko į geriausių poezijos knygų penketuką, buvo įvertintas Zigmo Gėlės premija, skiriama už geriausią metų poezijos debiutą. Jo eilėraščiai yra išversti į anglų, rusų, italų, slovėnų, graikų kalbas.

Manto Balakausko poezija – iš iliuzijų griūties, jei norite – iš apmaudo, trinties. Tai kelias į išsilaisvinimą ar bent bandymas jo ieškoti…

Gytis Norvilas

Antroje savo poezijos knygoje poetas gilinasi į kiek kitokias temas, nei šiuo metu yra įprasta ar populiaru viešojoje erdvėje. Užuot tyrinėjęs nusistovėjusias nerimo ir nuolatinio jauno žmogaus gyvenimo temas, knygoje aprašo laisvės kartos žmogų, jau perkopusį trisdešimties metų ribą.

Tai tylus mėginimas racionalizuoti šiuolaikinio žmogaus gyvenimą Nepriklausomybės laikotarpiu, kai, rodos, visko turėtų pakakti, bet jaučiamas smarkus vidinių išteklių stygius tiesiog gyventi.

Po pristatymo bus galima įsigyti knygą.

Renginio transliaciją galėsite stebėti gyvai, o vėliau jos įrašas bus matomas bibliotekos „Youtube“ kanale.

Projektą „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje 2“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė

LKT_LogotipasPanevezio-miesto-savivaldybe

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *