Parengta virtuali paroda prelatui Povilui Šidlauskui

Prelatas Povilas Šidlauskas
Prelatas Povilas Šidlauskas. Apie 1938 m. Nuotrauka iš Kristupo Šidlausko asmeninio archyvo

Šiais metais minime Panevėžio vyskupijos apaštalinio administratoriaus, ilgamečio Panevėžio Kristaus Karaliaus parapijos administratoriaus, kanauninko, prelato Povilo Šidlausko (1890–1973) 130-ąsias gimimo metines. Šiai sukakčiai bibliotekos Krašto kultūros paveldo sklaidos skyrius parengė virtualią parodą „Prelatas Povilas Šidlauskas: „Mačiau jūsų kovas ir kančias…“.

Prelato Povilo Šidlausko giminaitis Kristupas Šidlauskas pateikė išsamią prelato gyvenimo ir veiklos apžvalgą, kurią publikuojame šioje parodoje.

Kviečiame skaityti Kristupo Šidlausko atsiliepimą bei padėką bibliotekai:

„Šiandien sukanka 130 metų, kai gimė kun. Povilas Šidlauskas. Prosenelio brolis, senelio krikštatėvis, itin gerbiamas ir mylimas mūsų šeimos atstovas, gimęs ir augęs mums brangiame Puknionių kaime netoli Linkuvos. Man jo neteko susitikti, bet susidariau įspūdį apie kun. Povilą iš giminaičių pasakojimų, jo laiškų, išlikusio jo asmeninių nuotraukų archyvo.

Rengiant šią virtualią parodą didžiulį, itin daug laiko, kruopštumo bei kantrybės reikalaujantį darbą su meile, entuziazmu ir profesionalumu padarė šios idėjos autorė gerb. Sigita Marcinkevičienė. Esu jai didžiai, nuoširdžiai dėkingas. Taip pat su visa pagarba lenkiuosi visam Panevėžio G.Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos kolektyvui už nuoseklų kraštotyrinį, kultūrinį, lietuvybės puoselėjimo darbą. Paruoštas ir nuolat pildomas kultūrinis portalas paneveziokrastas.pavb.lt, suskaitmeninta archyvų, surengta renginių.

Mielai kviečiu apsilankyti, prisiliesti prie mūsų istorijos, pamatyti to laikmečio žmonių (tarp jų neeilinių, garbių lietuvių) akis, dabar į mus žvelgiančias iš Dangaus.“

Kviečiame aplankyti parodą portale „Panevėžio kraštas virtualiai“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *