Origamiai – dovana bibliotekai

Periodikos skaitykloje galite pamatyti iš Hueskos viešosios bibliotekos atsiųstus bibliotekininkų ir bibliotekos lankytojų išlankstytus origamius. Ši Ispanijos biblioteka yra Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos partnerė nuo 2017 m. 

Idėja išlankstyti šiuos origamius kilo Hueskos bibliotekininkams, kai šiais metais jų mieste dėl COVID-19 pandemijos buvo atšauktas tradicinis San Lorenzo festivalis, rengiamas Hueskoje kasmet antrąją rugpjūčio savaitę. 

Šventasis San Lorenzo yra laikomas Hueskos miesto globėju. Jo garbei rengiamo festivalio metu visą savaitę mieste netyla muzika ir šokiai. Žmonės rengiasi baltos spalvos rūbais ir ant kaklo ryši žalias skareles. Todėl ir šie origamiai išlankstyti iš baltos ir žalios spalvos popieriaus. 

Hueskos bibliotekininkai ir bibliotekos lankytojai šia simboline akcija siekė išreikšti gražią idėją, jog bibliotekos pandemijos metu yra saugus prieglobstis. Tokius origamius Hueskos biblioteka padovanojo ir Piekary Sląskie viešajai bibliotekai Lenkijoje, kuri taip pat yra Hueskos bibliotekos partnerė.