Jono Meko ir apie jį sukurtų filmų peržiūra

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-10-16
Laikas:14:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Tris dienas, spalio 14–16 d., Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyks renginių fiesta „Jono Meko gyvenimo džiazas“, skirta vienam žymiausių lietuvių menininkų, avangardinio kino krikštatėviui.

Apie šios fiestos renginius jau rašėme, o dabar plačiau pristatome Jono Meko ir apie jį sukurtų filmų peržiūrą, kuri vyks spalio 16 d. nuo 14 iki 19 val. konferencijų salėje. Tai tikras filmų maratonas, kuriame suksis ir paties avangardinio kino krikštatėvio, ir kitų režisierių filmai.

Kalbėti į pačią širdį – 1971 m. dokumentinis režisierės Bytautės Pajėdienės filmas apie Biržų rajono Semeniškių kaimo moters Elzės Mekienės sūnus, pažangius Amerikos lietuvius Joną ir Adolfą Mekus. Plačiai nušviestas jų pirmasis vizitas Lietuvoje 1971 metais. Operatoriai: Petras Abukevičius, Kornelijus Matuzevičius. Lietuvos kino studija. Trukmė 10 min.

Jono Meko antologija – režisieriaus Vytauto V. Landsbergio filmas apie Joną Meką, jo kūrybinį kredo, požiūrį į avangardistinį ir holivudinį kino meną. 2000 m. Trukmė 68 min.

Niujorkas – mano šuo – režisieriaus Vytauto V. Landsbergio filmas apie Joną Meką, interviu su juo, vaikštant po režisieriaus avangardisto mėgstamas Manhateno kavines, nuotaikingi pokalbiai bei fluxusiniai žaidimai jo namuose, darbovietėje „Anthology Film Archives“. 2004 m. Trukmė 28 min.

Cirko užrašai –1966 m. režisieriaus Jono Meko dokumentinis filmas. Trukmė 12 min.

Jonas Mekas: [iš dokumentinių filmų ciklo „10“] – Režisierius Džiugas Katinas. 2010 m. Trukmė 13 min.

Laiškai iš niekur –1997 m. Jono Meko filmas. Trukmė 74 min.

Zefiro Torna: [Scenes from the life of George Maciunas] 1992 m. Jono Meko dokumentinis filmas apie lietuvių kilmės menininką, vieną iš Fluxus judėjimo pradininkų Jurgį Mačiūną. Filmas anglų kalba su lietuviškais titrais. Trukmė 30 min.

The story of Jonas Mekas – Jonas Mekas duoda interviu Kasperui Bechui Dygui savo namuose Brukline, Niujorke, 2014 metais. Filmo operatoriai: Pierce Jacksonas, Kasperas Bechas Dygas and Jonas Mekas. 2015 m. Filmas anglų kalba. Trukmė 20 min.

Jonas Mekas – In Focus – The Artist’s Studio. Interviu su kino kūrėju, poetu, menininku ir kino kritiku Jonu Meku, pasirodęs kartu su svarbiausiais jo darbų pristatymais Serpentine galerijoje, „BFI Southbank“ ir Pompidou centre. Šis išskirtinis interviu su Jonu Meku buvo nufilmuotas 2012 m. spalio mėn. Bruklino lofte, kuriame jis gyveno, dirbo ir saugojo per 60 metų sukurtus filmus ir vaizdo įrašus. Režisierius Dylanas Steinbergas, 2012 m. Filmas anglų kalba. Trukmė 23 min.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *