Įteikti ,,Ad astra“ 2020 metų apdovanojimai geriausiems Panevėžio regiono bibliotekininkams

„Ad Astra“ apdovanojimai 2020 m.

2020 m. spalio 20 dieną Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyko iškilminga metų nominacijos ,,Ad astra“ apdovanojimų teikimo ceremonija. Šventę atidarė renginio vedėjas, bibliotekos globėjas Gintaras Mikalauskas.

Bibliotekos direktorė Jurgita Bugailiškienė sveikino laureatus bei pristatė renginio idėją, nominacijos ,,Ad astra“ prasmę, sąsajas su rašytojos Gabrielės Petkevičaitės-Bitės vertybėmis ir gyvenimo principais bei, kaip tai galima įprasminti bibliotekininko profesijoje.

Šventėje laureatams sveikinimo žodžius tarė: Panevėžio miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotoja Žibutė Gaivenienė, Lietuvos kultūros ministerijos Atminties institucijų politikos grupės patarėja Gražina Lamanauskienė, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos prezidentė Danguolė Abazoriuvienė ir Kupiškio rajono savivaldybės meras Dainius Bardauskas. Renginio vedėjas Gintaras Mikalauskas perskaitė Apskričių viešųjų bibliotekų asociacijos pirmininkės Emilijos Banionytės sveikinimo žodį laureatėms.

Apdovanojimus laureatėms įteikė bibliotekos direktorė J. Bugailiškienė ir nominacijos „Ad astra“ vertinimo komisijos pirmininkė Ramunė Greiciūnienė.

Panevėžio regiono savivaldybių viešųjų bibliotekų kategorijoje nominuota Kupiškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Lankytojų aptarnavimo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė Rita Senvaitienė. Nominacija skirta už darbuotojo iniciatyvumą ir kūrybiškumą savo bibliotekos veikloje, sėkmingą ir ryškią tradicinių ir netradicinių bibliotekos paslaugų sintezę bei plėtrą, aktyvų ir sėkmingą skaitymo skatinimą, sėkmingą gerosios patirties sklaidą regione ir už jo ribų.

Panevėžio regiono savivaldybių viešųjų bibliotekų filialų kategorijoje laureate tapo Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos Vaikų bibliotekos „Žalioji Pelėda“ vedėja Alvida Bratkauskienė, nominacija įteikta už sėkmingą bendruomenės telkimą, kurio dėka biblioteka tampa bendruomenės centru, aktyvų ir sėkmingą skaitymo skatinimą, iniciatyvumą, tobulinant technologinius procesus ir aptarnaujant vartotojus, mokant juos pasitelkti bibliotekos teikiamas galimybes socialinei naudai.

Panevėžio regiono mokyklų bibliotekų (išskyrus aukštąsias) kategorijoje laureate tapo Panevėžio miesto savivaldybės ,,Minties“ gimnazijos bibliotekininkė Milė Kabelienė, įvertinta už skaitymo skatinimo iniciatyvas, ryškų indėlį į mokyklos bendruomenės telkimą, gebėjimą mokyklos biblioteką paversti ne tik skaitymo, bet ir turiningo bendravimo erdve, kūrybišką informacinių technologijų panaudojimą bibliotekos edukacinėje veikloje, šiuolaikiškumą, inovatyvumą ir veiklumą profesinėje sferoje.

Laureatai apdovanoti  autorius Alfrido Pajuodžio sukurtais „Ad astra“ ženklais, kurie pagaminti iš sidabro ir rodolito.

Už muzikinę programą dėkojame kameriniam ansambliui: Alai Fetingienei  (akordeonas) ir Irmai Paurienė (fleita).

Nuoširdžiai sveikiname laureatus!


Parengė Greta Diliūnaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *