Hieroglifas, plunksnakotis, knyga

Hieroglifas, plunksnakotis, knyga

Nusprendę, kad žinių niekada nebūna per daug, pirmąjį spalio penktadienį Vaikų literatūros skyriuje apsilankė Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos III c ir III b klasių mokiniai su mokytojomis Irena Sabaliauskiene ir Birute Veličkiene. Trečiokėliai mokykloje jau mokėsi apie raštą, o bibliotekoje papildė savo žinias.

Klausydamiesi bibliotekininkės pasakojimo ir stebėdami paveikslėlius moksleiviai keliavo rašto istorijos keliu nuo daiktaraščio iki jiems jau pažįstamos ir naudojamos abėcėlės. Vartydami lietuvių liaudies ir įvairių tautų rašytojų pasakų knygas stebėjo jų puošybos elementus. Pasakojo kam reikalingos iliustracijos.


Paklausti ar teko rašyti plunksnakočiu atsakė, kad dar nemėginę. Tad nekantravo norėdami pabandyti. Bet pirmiausiai reikėjo knygos lapą papuošti iš paveikslėlių išsirinktu ar savo sukurtu ornamentu, ar vinjete. Ir tik tada lape plunksnakočiu užrašyti išsirinktą hieroglifą, jo reikšmę. Vieni drąsiau, kiti virpančiomis rankelėmis braižė senuosius rašto ženklus, kai kurie įsidrąsinę parašė po kelis.

Atsisveikino džiaugdamiesi įgyta nauja patirtimi ir apsilankymu bibliotekoje

Parengė Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos autorės