Hakatonas „Startuoliai, keičiantys visuomenę”

Regioniniai hakatonai „Startuoliai, keičiantys visuomenę”
Regioninio hakatono „Startuoliai, keičiantys visuomenę” organizatorių iliustracija.
Data:2020-10-10
Laikas:9:00
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Spalio 10 d. 9 val. Menų skaitykloje 14–29 m. jaunuolius kviečiame dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse–hakatone „Startuoliai, keičiantys visuomenę”, kurį inicijuoja skaitmeninių įgūdžių ir programavimo mokykla „Turing School”.

Jaunoji karta į šių dienų problemas žvelgia atsakingai ir vis dažniau nori prisidėti prie jų sprendimo. Jie pastebi problemas, susijusias su klimato kaita, dezinformacija internete ir supranta, kad ateityje jiems teks susidurti su jų pasekmėmis. Todėl visi, norintys padėti spręsti savo krašto, regiono, o galbūt net ir globalias problemas, kviečiami burtis ir dalyvauti hakatone.

Iki šių metų gruodžio mėnesio hakatonai taip pat įvyks Klaipėdos, Tauragės, Šiaulių, Telšių, Utenos, Kauno, Marijampolės, Alytaus ir Vilniaus regionuose.

Komandos regioniniuose, 10 valandų trunkančiuose, hakatonuose pradės kurti savo startuolį – tikslinti idėją, įgyvendinimą, pritaikomumą realioje situacijoje. Idėjų pristatymai bus vertinami komisijos, kuri atsižvelgs į idėjos originalumą, praktinį pritaikomumą, kūrybiškumą, loginę minčių seką, aiškumą.

Hakatonai skirti:

  • Jauniems žmonėms, kuriems nuo 14 iki 29 metų;
  • Norintiems susipažinti su Lietuvos ir pasaulio startuolių aktualijomis ir tendencijomis, sėkmės istorijomis ir iššūkiais;
  • Norintiems išmokti taikyti technologijas ir skaitmeninius įgūdžius vystant idėją;
  • Turintiems idėją, bet nežinantiems nuo ko pradėti; 
  • Neturintiems idėjos, bet norintiems kažką pradėti;
  • Norintiems įgyti idėją ir žinoti, kaip ją vystyti.

Hakatone komandos savo kelionę į veikiantį ir problemas sprendžiantį startuolį pradės nuo susipažinimo su technologijų pasaulio naujienomis. Organizatoriai jau paruošę informacinius paketus, kuriuose – pagrindinė informacija apie Lietuvos ir pasaulio startuolių naujienas ir tendencijas, sėkmės istorijos bei iššūkiai.

Geriausi idėjų sumanytojai metų pabaigoje bus kviečiami į nacionalinį, 30 valandų truksiantį hakatoną, kurio pagrindinis tikslas – išrinkti realiai įgyvendinamas ir svarbias regiono ar net globalias problemas sprendžiančias idėjas. Nacionaliniame hakatone iš geriausių regioninių komandų bus apdovanotos trys labiausiai  komisiją sužavėjusios.

Dalyvauk ir keisk pasaulį!

Ši iniciatyva – viena iš projekto „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” veiklų.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *