„Gyvūnai – geriausi draugai“ popietė-viktorina Debeikių bibliotekoje

Edukacija Debeikių bibliotekoje

Spalio 4 d. Pasaulinė gyvūnijos diena. Krikščionys laiko šv. Pranciškų gyvūnų globėju, todėl ši diena buvo paskelbta ir Pasauline gyvūnijos diena.

Šia diena siekiama parodyti žmonėms, kad tarp mūsų gyvenantiems gyvūnams reikalingas dėmesys ir globa.

Spalio 2 d. artėjant Pasaulinei gyvūnijos dienai Debeikių bibliotekoje vyko popietė-viktorina „Gyvūnai – geriausi draugai“. Dalyvavo Debeikių pagrindinės mokyklos 1-2 kl. mokiniai, kartu su mokytoja Egle, prie mūsų dar prisijungė Debeikių savarankiško gyvenimo namų senjorai: Valdas, Stasys ir Juozas.

Popietės metu mokiniai pasakojo smagias, linksmas, šmaikščias istorijas ir vardino augintinių vardus. Prie pasakojimu prisidėjo ir bibliotekininkė Ingrida turinti gyvūnų, parodė savo augintinių nuotraukas, kurios vaikams labai patiko. Skaitė Selemono Paltanavičiaus knygos „Kaip miega gyvūnai“ „Gerasis sargas miegalius“ ištrauką. Mokiniai susipažino ir daug sužinojo apie šunų miegą.

Selemonas Paltanavičius yra pasakęs: „Šunys yra dideli miegaliai. Per parą jie miega 14-18 valandų, maži šuniukai ar seni šunys net 20-22 valandas“.

Pasiskirstę į komandas, sugalvoję pavadinimus visi dalyvavo viktorinoje. Dalyvių pavadinimai: Stasio „Gyvūnų mylėtojai“, Juozo „Gamta visų namai“, Valdo „Gamtos draugai“, 1 klasės mokinių ir mokytojos Eglės „Vienaragiai“, ir 2 klasės mokinių „Tyrėjai“.

Anykščių rajono savivaldybės L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos informacija