Dzenraizgymo kūrybos pamoka Troškūnuose

kurybos-pamoka

Spalio 23 d. Troškūnuose asociacijos „Kartų ratas“ narės dalyvavo edukacinėje pamokėlėje. Elmininkų bibliotekos bibliotekininkė Diana Šermukšnienė mokė ZENTANGLE, kuris lietuviškai vadinamas DZENraizgymu technikos.

Pasaulyje žaibiškai išpopuliarėjęs meditacinio meno metodas, skelbiantis saviraišką ir kūrybinę laisvę, padeda atsipalaiduoti ir sutelkti mintis. D. Šermukšnienė kalbėjo, kad tai nesudėtingas ir smagus būdas pasikartojančiais raštais kurti paveikslėlius, o norint piešti, nereikia būti menininku ar turėti ypatingą talentą. Šiek tiek praktikos – ir jūs galėsite kurti nepakartojamus, nuostabius piešinius. Diana parodė savo pieštus darbus: atvirutes, knygų skirtukus ir piešinius.

Edukacinės pamokėlės metu kiekvienas dalyvis galėjo nusipiešti ir savo piešinį. Raizgymo metodu piešti darbai kiekvienam išeina vis kitoks ir nepakartojamas.

Ačiū Dianai Šermukšnienei už pažintinę edukaciją, asociacijos „Kartų ratas“ pirmininkei Nerijai Damauskienei už bendradarbiavimą ir ačiū visiems už dalyvavimą.

Troškūnų bibliotekos informacija