Sveikiname su Mokslo ir žinių diena – Rugsėjo 1-ąja

Vaizdas be pavadinimo

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka nuoširdžiai sveikina švietimo bendruomenės narius su Mokslo ir žinių diena – Rugsėjo 1-ąja.

Rugsėjo 1-oji – naujų mokslo metų pradžia visose Lietuvos švietimo įstaigose, kai mokiniai ir studentai grįžta į mokyklas, o mažiausieji bendruomenės nariai pradeda savo žinių kelionę. Biblioteka supranta, kad pirmieji kartai gali atnešti ne tik džiaugsmą, bet ir baimę, todėl šiemet padrąsinimą ir didžiausią linkėjimą siunčia pirmokams ir jų tėveliams. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius parašė beveik tūkstantį laiškų, kurie šiandien pasveikins į mokyklą atėjusius miesto pirmokus (pateiktais mokyklų duomenimis laiškus gaus 877 pirmokai, jei turėjote gauti laišką, bet jo negavote, skaitykite čia).

Kartu su sveikinimu biblioteka dovanoja ir nemokamus skaitytojo bilietus pirmokams, kad visos knygos būtų prieinamos, o žinios pasiekiamos. Skaitytojo bilietus kviečiame atsiimti Centrinių rūmų, Respublikos g. 14, registratūroje.

Dovanos čia nesibaigia! Į kiekvienos Panevėžio miesto mokyklos biblioteką keliaus literatūrinis stalo žaidimas „Kelionė į devintą stotį. Jei žaidimą norite išbandyti ir jūs – tai padaryti galite ir išmaniajame įrenginyje parsisiuntę programėlę.

„Džiaugiamės, kad turime galimybę vėl susitikti mokyklose, pažvelgti vieni kitiems į akis, atsisėsti į mokyklos suolą. Turbūt labiau nei bet kada vaikai pasiilgę mokyklos, mokytojų, bendraklasių, gyvo bendravimo ir pasirengę mokytis.”

Rugsėjo 1-osios progai skirtame pranešime teigia švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius

Naujų žinių ir sėkmės naujaisiais mokslo metais!