Poeto Vlado Braziūno ir kompozitoriaus Algirdo Klovos kompozicija „iš naminio audimo dainos“

Vladas Braziūnas ir Algirdas Klova. Nuotr. Almos Braziūnienės
Vladas Braziūnas ir Algirdas Klova. Nuotr. Almos Braziūnienės
Data:2020-09-29
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 29 d. 17.15 val. konferencijų salėje kviečiame į poeto Vlado Braziūno ir kompozitoriaus, multiinstrumentininko Algirdo Klovos kompoziciją „iš naminio audimo dainos“ poeto balsui ir skambančiai gausai.

Renginyje skambės Vlado Braziūno eilėraščiai autoriaus balsu ir Algirdo Klovos atliekama instrumentinė ir vokalinė gausa. Vienas kitą papildydami, patildydami, pagarsindami… ne, ne pagarbindami, tik susižvalgydami, susiklausydami. Kiekvienas savaip.

Iš dainos dainon drauge jau du gerus dešimtmečius. Bet ir kur kas anksčiau: draugėn suvesti etninės kultūros. Vladas ja užkrėstas Vilniaus universiteto kraštotyrininkų ramuvos, šiemet mininčios 50-metį, Algirdas, jaunėlesnis, – universiteto folkloro ansamblio „Ratilio“.

Algirdas Klova: „Su Vladu išvažinėta ko ne visa Lietuva, buvome Lenkijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje. Savo kūrinius vadiname kompozicijomis poeto balsui ir skambančiai gausai: Vladas skaito savo eiles, o aš groju muziką, paremtą liaudies melodijomis, dermėmis, motyvais. Naudoju daug visokių liaudies instrumentų ir, žinoma, smuiką. Kartais ir padainuoju.“

Vladas Braziūnas, aukštaitis iš Pasvalio ir nuo Pasvalio: „Su Algirdu Klova ir jo folkloro grupe „Vydraga“ 2005-aisiais esam išleidę knygą su kompaktine plokštele „iš naminio audimo dainos“. Skyrėm dviem gyvenime nesusitikusiems žmonėms, puikiausiems savo kraštų tautosakos „pateikėjams“ – šviesiam dzūkui Petrui Zalanskui ir Onai Vaškaitei-Bluzmienei iš manosios Lietuvos šiaurės. Dar smagiau: iš mano senelio augtinės Talačkonių.“

Mėgstam mudu su Algirdu tą knygos pavadinimą „iš naminio audimo dainos“. Bet kaskart jis slepia vis ką kita. Taip nutiks ir antradienį…

– Vladas Braziūnas

Renginys iš projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje 2“.

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos projektą „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje 2“ remia Panevėžio miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba.

LKT_LogotipasPanevezio-miesto-savivaldybe

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

2 komentarai įraše „Poeto Vlado Braziūno ir kompozitoriaus Algirdo Klovos kompozicija „iš naminio audimo dainos“

  1. Nuostabus vakaras. Dėkui organizatoriams, kad neleidžia Panevėžiui būti gūdžia provincija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *