Kūrybinė rašymo pamoka su rašytoja Ilona Ežerinyte

Kūrybinė rašymo pamoka

Rugsėjo 22 d. bibliotekoje apsilankiusi rašytoja Ilona Ežerinytė pravedė pasvaliečiams vaikams dvi kūrybinio rašymo pamokas.

„Ar kada svajojote parašyti knygą? Aš norėčiau jūsų svajonę paversti tikrove“ – sakė rašytoja Ilona Ežerinytė Svalios progimnazijos mokiniams, susirinkusiems į jos vedamas kūrybinio rašymo pamokas.

Rašytoja vaikams uždavė smagius ir žaismingus pratimus, skirtus lavinti mąstymą ir vaizduotę. Vaikai turėjo surasti asociacijas įvairioms spalvoms, sukurti istorijas pasakos herojams.

Rašytoja atskleidė vaikams įkvepiančios istorijos paslaptį. Jos padedami vaikai vedė savo herojus per įvairius išbandymus ir nuotykius link laimingos pabaigos. Svarbiausia buvo išlikti originaliu ir nemėgdžioti kitų!

Visi pamokų dalyviai atsidėkojo rašytojai audringomis katutėmis, o rašytoja kvietė vaikus kurti knygas ir atnešti į biblioteką. Bibliotekininkų atsiųstas knygas rašytoja žadėjo perskaityti ir aptarti per kitą savo apsilankymą Pasvalio bibliotekoje. Atsisveikindami bibliotekininkai dovanojo rašytojai bibliotekos leidžiamą Pasvalio krašto istorijos ir kultūros žurnalą „Šiaurietiški atsivėrimai“.

Išvykdama iš Pasvalio bibliotekos ji užrašė skaitytojams palinkėjimus, kuriuos galima paskaityti bibliotekoje saugomose jos knygose: „Šunojaus diena“, „Sutikti eidą“, „Verksnių klubas“ ir „Skiriama Rivai“ . Kviečiame ateiti pasiimti šias knygas paskaityti!

Trumpai apie rašytoją Iloną Ežerinytę:

Ilona Ežerinytė gimė 1964 m. Šiauliuose. Vaikų ir jaunimo rašytoja, trijų prestižinių Lietuvos vaikų literatūros premijų laureatė, literatūros konkursų laimėtoja ir nominantė, tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos IBBY narė, kūrybinio rašymo mokytoja, knygų „Šunojaus diena“, „Sutikti eidą“, „Verksnių klubas“ ir „Skiriama Rivai“ autorė.
„Skiriama Rivai“ – rašytojos paskutinė knyga, išleista 2018 m. leidyklos „Dominicus Lituanus“. Knygoje susipina dabartis ir praeitis, fantazija ir realybė, lyrinės istorijos ir detektyvo elementai. Įvykių centre – tėvas ir sūnus, ieškantys paslaptingo kūrinio, o randantys kur kas daugiau. Pasakojimą praturtina muzikinės iliustracijos, specialiai sukurtos šiai knygai kompozitoriaus Gedimino Kalino ir pasiekiamos mobiliaisiais įrenginiais.

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija