Poezijos ir muzikos improvizacijų spektaklis

Poezijos ir muzikos improvizacijų spektaklis

Rugpjūčio 6 dieną visaginiečiai ir miesto svečiai galėjo pasigėrėti poezijos ir muzikos improvizacijų spektakliu „Tylos sodai“, sukurtu pagal aktorės ir scenarijaus autorės Birutės Marcinkevičiūtės-Mar mylimų lietuvių poetų – Donaldo Kajoko, Jono Strielkūno, Reginos Katinaitės-Lumpeckienės, Marcelijaus Martinaičio, Justino Marcinkevičiaus ir pačios Birutės Mar eiles. Puikūs B. Mar skaitovės įgūdžiai ir birbynininko Egidijaus Ališausko muzikinės improvizacijos, jų profesionalumas ir nuoširdumas sužavėjo žiūrovus. Daugelis dalyvių po spektaklio dalijosi su atlikėjais savo įspūdžiais.

Šis renginys vyko pagal Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje XI“ (projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė), kurio partneris yra ir Visagino viešoji biblioteka. Prieš atsisveikindami, svečiai apžiūrėjo Marijos Ščerbakovos ir jaunųjų menininkų klubo „Paletė“ parodą „Žvelgiu į ežerų mėlį…“, kurios pristatymas vyko prieš spektaklį.

Nuoširdžiai dėkojame Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos darbuotojams už prisidėjimą švenčiant Visagino miesto 45-metį – organizuojant spektaklį su bendruomenei gerai pažįstama ir mylima aktore B. Mar bei unikalią dovaną – suskaitmenintus Visagino bibliotekos fonduose saugomus laikraščius „Energetikas“ (19811989 m.), leistus lietuvių ir rusų kalbomis, kuriuos skaitytojai gali rasti bibliotekos interneto svetainėje.

Daugiau apie šiuos įvykius:
B. Mar spektaklis
Laikraščio „Energetikas“ archyvas

Visagino viešosios bibliotekos informacija