Kaip kalbėti, kad tave išgirstų

Viešojo kalbėjimo mokymai. Nuotr. G. Zauros
Viešojo kalbėjimo mokymai. Nuotr. G. Zauros

Š.m. rugsėjo 16 d. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyko kalbėjimo lavinimo seminaras „Kaip kalbėti, kad tave išgirstų“, skirtas Panevėžio regiono bibliotekų specialistams. Šiuos mokymus vedė lektorė Aldona Vilutytė – diktorė, aktorė, radijo laidų vedėja, viešojo kalbėjimo trenerė.

Teorinėje seminaro dalyje dalyviams buvo pristatyti kalbėjimo elementai: kvėpavimas, balso tembras, tartis ir kaip šiuos elementus valdyti, kad kalbėjimas taptų efektyvus ir pasiektų auditoriją. Lektorė dalinosi patirtimi, kaip įveikti nerimą ir kalbos problemas. Nurodė metodus, kurie padeda kontroliuoti kvėpavimą, tartį bei kūno kalbą.

Praktinėje seminaro dalyje, aktyvių mokymosi metodų pagalba, dalyviai atliko kūno kalbos pratimus, kurie padeda atsipalaiduoti, valdyti stresą ir susikaupti. Dalyviai gilinosi į įtaigumo, improvizacijos, vaizduotės lavinimo, koncentracijos, kūrybiškumo pažadinimo ir dialogo kūrimo užduotis poromis ir grupėmis.

Šis seminaras organizuojamas iš projekto „Apskričių viešųjų bibliotekų specialistų kompetencijų kėlimas“ lėšų, kurį vykdo Apskričių viešųjų bibliotekų asociacija. Projekto tikslas – gilinti apskričių viešųjų bibliotekų specialistų profesines kompetencijas medijų raštingumo bei kultūrinių ir edukacinių renginių organizavimo srityse.

Dėkojame lektorei už energingus ir informatyvius mokymus.

Projekto partneriai

Vilniaus apskrities viešoji Adomo Mickevičiaus biblioteka
Kauno apskrities viešoji biblioteka
Klaipėdos apskrities viešoji Ievos Simonaitytės biblioteka
Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka
Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka
Lietuvos aklųjų biblioteka

LKT_LogotipasLRKM logo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *