Svarbi informacija: kaukes privaloma dėvėti ir renginių metu

Vaizdas be pavadinimo

Pranešame, kad nuo šiol visi, vyresni nei 6 m., asmenys Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje ir visuose bibliotekos padaliniuose apsilankymo metu privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos (veido kaukes, respiratorius ar kitas) priemones.

LR sveikatos apsaugos ministro nutarimu apsaugines veido kaukes privalo dėvėti tiek skaitytojai, tiek renginių lankytojai.
Kaukes privaloma dėvėti viso renginio ar susibūrimo metu nepriklausomai ar jis vyksta viduje, ar lauke.

Taip pat rekomenduojame naudoti dezinfekines priemones esančias prie įėjimo, abonemente ir skaityklose, laikytis saugaus 1 m atstumo.

Asmenys, jaučiantys bet kokius kvėpavimo takų infekcijos simptomus (pakilusi temperatūra, sloga, kosulys, dusulys, gerklės skausmas, čiaudėjimas, ašarojimas ir kt.) bibliotekoje lankytis neturėtų, prašome kuo skubiau kreiptis į karštąją koronaviruso liniją numeriu 1808.

Visą aktualią, nuolat atnaujinamą informaciją apie COVID-19 (koronaviruso infekciją) Lietuvoje ir prevencinius veiksmus galite sekti Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainėje.

Saugokime vieni kitus!