Susitikimas su komedijos karaliene tituluojama aktore Regina Varnaite

Susitikimas su legendine aktore Regina Varnaite

Rugpjūčio 6 dieną Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su visiems puikiai žinoma teatro ir kino filmų aktore Regina Varnaite. Aktorę į susitikimą atlydėjo jos duktė dr. Aušra Eidukaitytė, filmo „Laimė būti kartu. Aktorė Regina Varnaitė“ scenarijaus autorė.

Renginio metu 93 metų komedijos karaliene tituluojama aktorė sužavėjo auditoriją savo energija, charizma ir pakilia nuotaika. Auditorija mylimą aktorę pasitiko ovacijomis ir gėlėmis. Susidomėjimas šiuo renginiu buvo išties didelis. Kad visi norintys patektų į susitikimą, biblioteka renginiui paruošė dvi erdves ir parengė interaktyvią filmo „Laimė būti kartu. Aktorė Regina Varnaitė“ (rež. Juozas Sabolius) transliaciją ,,Youtube“ kanale.

 Aušra Eidukaitytė pasakojo filmo atsiradimo istoriją. Filmas sukurtas prieš trejus metus, kai aktorė šventė savo 90-ies metų jubiliejų. Filme rodomos ištraukos iš filmų ir spektaklių, kuriuose vaidino R. Varnaitė, pristatomi faktai iš aktorės biografijos. Aktorė sako, kad vaidinti pradėjo vos ketverių metų. Filme ji dalinasi prisiminimais apie pirmuosius ir įsimintinus vaidmenis. Filme atskleidžiamos aktorės šeimos vertybės, artimas ryšys su anūkais ir proanūkiais bei puoselėjama giminės istorija. R. Varnaitė teigia, kad teatras – laimė būti kartu, tad remiantis šia mintimi toks yra ir filmo pavadinimas. Pasak A. Eidukaitytės, šio filmo tikslas skirtas išreikšti dėkingumą žiūrovams už jų dėmesį ir meilę.

Renginyje taip pat dalyvavo ir savo įžvalgomis apie filmą dalinosi Europos parlamento narė Rasa Juknevičienė ir aktorės giminaičiai, gyvenantys Panevėžio mieste. Pokalbį vedė bibliotekos renginių organizatorė Elvyra Pažemeckaitė.

Renginys surengtas iš projekto „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje XI“ lėšų, kuris skirtas populiarinti Valstybės kultūros ir meno premijomis (nacionaline ir vyriausybės) apdovanotų menininkų kūrybą Panevėžio regione.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė

Panevezio-miesto-savivaldybeLKT_Logotipas