Pristatyta Renatos Dambrauskaitės-Laučkienės knygelė ir paroda „Apkabink mane“

paroda „Apkabink mane“

Rugpjūčio 7 dienos popietę Smėlynės bibliotekoje vyko tapybos darbų parodos atidarymas, virtęs knygos pristatymu, kurį puošė puiki gitaros melodija ir prasmingų žodžių dermė.

Savo kūryba su susirinkusiais dalinosi Panevėžio raj. Ėriškių k. kultūros centro meno vadovė, tautodailininkė Renata Dambrauskaitė-Laučkienė.

Kauno S. Žuko dailės technikumą baigusi moteris jau eilę metų eksponuoja savo tapybos parodas ne tik įvairiuose Lietuvos miestuose, bet ir užsienyje.

Pagrindinis menininkės kūrybos motyvas – žmogaus emocijos ir meilė. Kurti R. Dambrauskaitę-Laučkienę įkvepia sutikti žmonės, todėl paveiksluose jie dominuoja. Ne išimtis ir šįkart Smėlynės biblioteką papuošę keturi tapytojos sukurti žmonių portretai pavadinimu „Apkabink mane“.

Sodraus kolorito drobėse žvilgsnį iškart patraukia retro stiliaus rūbais pasidabinusios moterų ir vyrų figūros, romantiškos, išdidžios, susimąsčiusios, užburiančios elegancija, paslaptingumu.

Renginio metu buvo pristatyta ir po aštuonerių metų pertraukos pasirodžiusi antroji autorės prozos knyga „Apkabink mane“ (2020 m.). Menininkė ją dedikavo savo draugui, menininkui fotografui Zigmui Staražinskui, jau palikusiam šį pasaulį. Kaip teigia R. Dambrauskaitė-Laučkienė, naujojoje jos knygelėje žvilgsnis į išgyventą meilę, kuri virto kūrybos šaltiniu.

Pasiklausę kelių ištraukų, džiaugiamės, jog vieną knygelės egzempliorių su autografu autorė padovanojo ir bibliotekai.

Meniškos sielos R. Dambrauskaitė-Laučkienė ne tik tapo, rašo eiles, bet ir kuria dainų tekstus, groja gitara. Viešnia pradžiugino susirinkusius atlikusi keletą autorinių kūrinių.

R. Dambrauskaitės-Laučkienės kūrybos pristatymo popietė Smėlynės bibliotekoje buvo pripildyta nuoširdumo, atvirumo ir gerų emocijų.  

Kartu su lankytojais pasiliekame laukti ne tik naujų tapybos darbų, knygų, dainų, bet, gal būt, dar neatrastų viešnios talento pusių.

R. Dambrauskaitės-Laučkienės tapybos darbų paroda veiks visą rugpjūtį. Kviečiame pasigrožėti tapybos darbų paroda ir knyga, jau laukiančia savo skaitytojų.

Nuotraukos Vikos Šešetienės
Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos informacija