Naujos elektroninės knygos portale ibiblioteka.lt

Vaizdas be pavadinimo

I-biblioteka – daugiau nei 70 Lietuvos bibliotekų vienijantis portalas, virtuali biblioteka, kuri suteikia galimybę patogiai ir greitai rasti norimus leidinius. Elektronines knygas galite pasiskolinti, jei turite LIBIS skaitytojo pažymėjimą. Tereikia per išmanųjį įrenginį prisijungti prie portalo ir skaityti knygas bet kur, kur yra interneto ryšys.

Visos knygos yra nemokamos! Visą elektroninių knygų sąrašą rasite čia.

Kviečiame susipažinti su naujausiais leidiniais, papildžiusiais I-bibliotekos fondą. Paaiškinimas kaip užsisakyti ir skaityti knygas.

Aquatic life [Elektroninis išteklius] : patarimų rinkinys apie gebėjimus vandenyje, skirtas plaukimo mokytojams bei treneriams dirbantiems su vaikais ir jaunimu. – [Vilnius], [2020].

Šis rinkinys – tai praktinis vadovas, skirtas plaukimo mokytojams, plaukimo treneriams ir kitiems pedagogams, dirbantiems su vaikais ir jaunimu prie vandens ir vandenyje.

Gebėjimas plaukti ir būti saugiam vandenyje yra gyvybiškai svarbūs žmonių išgyvenimui ir gerovei. Nepaisant to, tik maža vaikų ir jaunuolių dalis Lietuvoje ir Latvijoje turi galimybę lankyti organizuotas plaukimo pamokas. Pasaulio sveikatos organizacija atkreipė dėmesį į skendimą kaip didžiulę grėsmę visuomenės saugumui, ypač Baltijos šalyse, kur skęstančiųjų skaičius yra gerokai didesnis nei kitose Šiaurės ar Baltijos jūros regiono šalyse.

Rinkinyje rasite: pagrindines saugaus elgesio vandenyje taisykles, plaukimo įgūdžių tobulinimą, psichologinius aspektus ir kai kuriuos plaukimo mokytojų darbo ypatumus.

Frankenšteinas Bagdade [Elektroninis išteklius] : romanas / Ahmed Saadawi. – Klaipėda, 2019.

Man Booker Tarptautinio prizo finalininke tapusi knyga „Frankenšteinas Bagdade“, kurios autorius Ahmed Saadawipasitelkdamas klasikinės siaubo istorijos motyvus pasakoja apie šiuolaikinio Irako skaudulius ir makabrišką realybę.

„Keista, pilna smurto ir iki ašarų juokinga Saadwi knyga daug ką pasiskolino iš klasikinės mokslinės fantastikos, tačiau skolą grąžino su palūkanomis. Tai puikus literatūrinis pasiekimas – kuris, deja, artimiausiu metu nepraras savo skaudaus aktualumo.“
The Guardian

„Frankenšteinas Bagdade“ nėra tik istorija apie pabaisą, kuri naktį gąsdina miestą. Tai romanas ir apie nekilnojamąjį turtą, nes šalyje netyla ginčai dėl senų namų ir viešbučių nuosavybės. Tai ir romanas apie žurnalistiką, nes vienas iš herojų yra sensacingą istoriją besivaikantis veikėjas. Čia sutiksime kirpėjus, viešbučių patarnautojus, astrologus ir režisierius. Saadwi pasakojimui suteikia daug žmogiškumo… Tai, kas įvyko Irake, buvo tragedija, ir šis drąsus bei genialus romanas perteikia tai visomis įmanomomis prasmėmis.“
The New York Times

Dievų balsas [Elektroninis išteklius] : romanas / Trudi Canavan. – Vilnius, 2019.

Australijoje gyvenanti rašytoja Trudi Canavan pirmąjį romaną išleido 1999 m. ir jis pelnė „Aurealis“ apdovanojimą už geriausią fantasy žanro knygą. Debiutinė jos trilogija „Juodasis magas“ susilaukė tarptautinio pripažinimo, į „Sunday Times“ perkamiausių knygų dešimtuką pateko ir visos trys „Penketo amžiaus“ dalys. Aurajos gyvenimo istoriją bręstant mūšiui pasakojantis „Dievų balsas“ yra trečioji šios trilogijos dalis. 

 Taikos vilčiai žlugus, dviejų žemynų gentys vėl įtraukiamos į negailestingą karą. Auraja, nors ir trokšta taikos, negali išvengti grėsmės ir įsitraukia į bręstantį konfliktą, o dievams keliant vis didesnius reikalavimus, supranta turinti rinktis tuos, kuriuos myli, arba tuos, kuriems prisiekė tarnauti. Tuo metu pentadrijiečiai, tvirtai pasiryžę atkeršyti juos sutriuškinusiems ratiečiams, rezga sąmokslus ir ketina įveikti priešą, vengdami atviros kovos. Tačiau gali būti, jog pasaulio lemtis priklauso nuo laukinių, kurie leidžiasi ieškoti seniai ir patikimai paslėptų paslapčių. Paslapčių, galinčių nulemti pasaulio ateitį…

Paskutinė malonė [Elektroninis išteklius] : romanas / Elizabeth H. Winthrop. – Vilnius : „Baltų lankų“ leidyba, 2019.

Jis drąsiai mylėjo ir už tai buvo nuteistas mirti.

1943-ieji, Luizianos valstija. Aštuoniolikmetis Vilis Džonsas pro vienutės langą žvelgia į tyliai besileidžiančią saulę. Tai paskutinis jo saulėlydis. Vidurnaktį Viliui bus įvykdyta mirties bausmė už nusikaltimą, kurio nepadarė. Juodaodis vaikinas kaltinamas išprievartavęs baltąją, kuri vėliau nusižudė. Nors yra netikinčių Vilio kalte, dauguma miesto gyventojų mano, kad meilė tarp skirtingų rasių jaunuolių neįmanoma, ir trokšta keršto. Vilis stojiškai priima savo likimą neklausdamas kodėl, tik visu kūnu bando pajusti po truputį blėstantį pasaulį.
Su kiekvienu širdies dūžiu artėjant lemiamai akimirkai, vieni miestelėnai nekantriai laukia šiurpaus reginio, o kiti vis labiau abejoja tyrų akių jaunuolio kaltumu ir vis aiškiau suvokia, kad galimybė ką nors pakeisti prilygtų stebuklui.

Kaleidoskopiškame, tikrais faktais paremtame romane be galo jautriai atskleidžiami su šia istorija susijusių žmonių gyvenimai ir sopuliai. Autorė atvirai, subtiliai ir poetiškai apžvelgia meilės, rasizmo, mirties bausmės, netekties temas, kelia klausimus, kas yra teisingumas, žmogiškumas, atleidimas. Taip sukuriamas pulsuojantis daugiasluoksnis pasakojimas, aprėpiantis žmogaus, bendruomenės, istorinio laikotarpio esmę ir didžiuosius skaudulius.

Alternatyvioji medicina [Elektroninis išteklius] : mitai ir tiesa : akupunktūra, homeopatija, chiromantija, gydymas žolelėmis / Simon Singh, Edzard Ernst. – Vilnius, 2019.

Daugybė žmonių tiki alternatyviąja medicina. Pavyzdžiui, princas Čarlzas yra ištikimas alternatyviosios medicinos gynėjas. Tačiau daugelis gydytojų mano, jog tai tiesiog prietarai ir laiko alternatyvius gydymo būdus pinigų švaistymu. Vis dėlto, kaip žinoti, ar šie metodai tikrai gydo? Ar kai kurie iš jų negali būti žalingi?

Galite tai sužinoti profesoriaus Edzard Ernst ir rašytojo bei žurnalisto Simon Singh knygoje „Alternatyvioji medicina. Mitai ir tiesa: akupunktūra, homeopatija, chiromantija, gydymas žolelėmis“.

Edzard Ernst yra pirmasis pasaulyje netradicinės medicinos profesorius, jis dešimtmetį skyrė kruopštiems alternatyvių gydymo būdų tyrimams. Rašant šią knygą jam į pagalbą atėjo Didžiojoje Britanijoje gerai žinomas mokslo žurnalistas ir kelių bestselerių autorius Simon Singh.

Knyga „Alternatyvioji medicina. Mitai ir tiesa: akupunktūra, homeopatija, chiromantija, gydymas žolelėmis“ yra sąžininga, nešališka ir kritiška. Daugiau nei 30 gydymo būdų čia detaliai ištirti ir įvertinti. Tai patys populiariausi netradicinės medicinos metodai: akupunktūra, aromaterapija, refleksologija, chiromantija, žolelės ir kiti. Knygoje „Alternatyvioji medicina“ rasite galutinį sprendimą – tai gydymas ar tik apgaulė? Galbūt pagaliau bus atsakyta moksliškai ir pagrįstai.