Giedriaus Zauros parodos LEX 2.1 atidarymas

Giedriaus Zauros paroda Lex 2.1
Data:2020-07-17
Laikas:17:00
Vieta:Atvira jaunimo erdvė (AJE)
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į Atviros jaunimo erdvės darbuotojo, dailininko Giedriaus Zauros darbų parodos LEX 2.1atidarymą.

Kadangi šiuo metu aktyviai nekuriu, tai ši parodėlė yra miniatiūrinė senų darbų retrospektyva.

Prieš pradėdamas darbą sugalvoju dėsnį, savotišką algoritmą. Nustatau struktūrą, eigą ir griežtai to laikausi procese. Dėsniai būna elementariai paprasti: nustatomos ribos, apsibrėžiama veiksmuose, daug ko atsisakoma. Kažkuria prasme tai – imitavimas gamtoje vykstančių procesų.

Daug linijų vienoje vietoje kuria optines iliuzijas, kurių neįmanoma išgauti kitomis priemonėmis. Man aktualiausia, kai paprasti veiksmai ir asketiškos priemonės veikdamos tarpusavyje sukuria kažką netikėto, lengvo vizualiai ir labai plataus suvokimo prasme.

Mano meninis tikslas būna pasiektas tada, kai pabaigtas darbas vizualiai išsilaisvina iš loginio turinio ir kuria pats save savaime.

Taip savo parodą pristato dailininkas Giedrius Zaura.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.