„Vasaros knygų fiesta“ tiesia virtualų tiltą per Lietuvą

VASAROS KNYGU FIESTA_įvykis_2020_2

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka kasmet vasarą pradeda kviesdama į „Vasaros knygų fiestą“. Šiemet esame pasirengę nustebinti skaitytojus nauju fiestos formatu – virtualiais susitikimais su leidyklų atstovais,  žymiais knygų autoriais ir literatūrinį alkį žadinančiais pokalbiais apie knygas bei jų kūrimo subtilybes.

Šiemet „Vasaros knygų fiestos“ organizatoriai tiesia virtualų tiltą skaitytojams iš leidyklos į biblioteką. Susitikimus ir pokalbius su autoriais bei leidyklų atstovais galėsite stebėti bibliotekos „Youtube“ kanale. Tiesioginių transliacijų metu turėsite galimybę užduoti klausimus, į kuriuos pašnekovai atsakys pokalbio pabaigoje.

Tiesioginės transliacijos vyks kiekvieną vasaros antradienį, 14 val. Leidyklų atstovus ir autorius kalbins Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos renginių organizatoriai, literatūros žinovai – renginių organizatorė, poetė Elvyra Pažemeckaitė, jaunimo kūrybinių projektų vadovas Arnoldas Simėnas, renginių koordinatorė Vida Mikelevičiūtė ir kiti.

Leidyklų atstovai žada įdomius pokalbius su knygų autoriais ir daug literatūrinių rekomendacijų. Diskusijų svečių sąraše atrasite populiarių leidyklų, tokių kaip „Eglė“, „Terra Publica“, „Tikra knyga“, „Dvi Tylos“, „ANDRENA“ ir kitų, atstovus. Organizatoriai džiaugiasi, kad virtualūs susitikimai suteikia galimybę dominančius renginius stebėti kiekvienam patogiu metu iš bet kurios vietos. Tai dar labiau suartina knygų gerbėjus Panevėžio regione ir visoje Lietuvoje. Atsakydami į kvietimą dalyvauti fiestoje, leidyklų atstovai žiūrovams žada padovanoti vertingų leidinių!

Artėjančių susitikimų pristatymus ir „Vasaros knygų fiestos“ akcijas rasite bibliotekos svetainėje ir socialiniuose tinkluose.

Kviečiame dalyvauti!