Renginių ciklas „Panevėžio rajonas: datos, įvykiai, žmonės“

Fotografas Algimantas Lūža

Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka, minėdama Panevėžio rajono 70-metį, suplanavo renginių ciklą „Panevėžio rajonas: datos, įvykiai, žmonės“. I-oji dalis – susitikimas su kraštiečiu, gamtos fotografu Algimantu Lūža  jau įvyko, palikęs šiltą bendravimo ir dalijimosi jausmą.

Algimantą visai pelnytai galime vadinti savojo krašto gamtos metraštininku, nes autorius  savo darbais įamžina Nevėžio kraštą, saugo ir puoselėja gamtos grožį,  suteikdamas galimybę pamatyti jį daugeliui žmonių.

Panevėžio rajono bibliotekose  surengta ne viena Algimanto Lūžos fotografijų paroda, vyko ne vienas renginys. Neseniai Algimanto Lūžos fotografijų paroda „Krekenavos regioninis parkas“ grįžo iš Slovėnijos.  Ji buvo eksponuojama Škofja Lokos miesto Ivan Tavčar bibliotekoje,  su kuria mūsų biblioteką sieja „seserystės ryšiai“.

Kad  per daugelį metų sukaupti meniniai turtai nedingtų, Algimantas surinko juos ir išleido keletą foto albumų. Pristatymo metu autorius keletą jų padovanojo Panevėžio rajono viešajai bibliotekai.

Parengė D. Pamerneckytė
Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija