Prisijunkite prie projekto „Atsakingas skaitytojas. Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju! bibliotekose“

Atsakingas skaitytojas

Biblioteka jau 4-us metus prisijungia prie projekto „Atsakingas skaitytojas“, kurį įgyvendina Elektronikos platintojų asociacija (EPA) drauge su Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija ir Lietuvos bibliotekininkų draugija.

Kviečiame bibliotekos lankytojus, skaitytojus prisidėti prie aplinkos švarinimo projekto. Jis skirtas skatinti rūšiuoti elektronikos atliekas, atsakingai su jomis atsisveikinti, puoselėti švarią aplinką, rūpintis savo ir artimųjų sveikata.

Prie akcijos gali prisijungti kiekvienas rūpestingas, tvarumu, aplinkosauga besirūpinantis pilietis. Dalyvaukite elektronikos ir baterijų atliekų rinkimo akcijoje!

Atsakingas skaitytojas. atmintinė

KAIP PRISIDĖTI?

Senas baterijas bei kitus smulkius neveikiančius ar nenaudojamus elektronikos prietaisus (pvz., plaukų džiovintuvus, elektrinius virdulius, elektroninių detalių turinčius žaislus ir pan.) galite atnešti į:

  • Centrinį bibliotekos pastatą
    adresu Respublikos g. 14
  • Vaikų literatūros skyrių
    adresu Aukštaičių g. 4.

Norėdami atsikratyti stambiosios elektronikos atliekomis (šaldytuvai, televizoriai ir kt.) turite kreiptis į biblioteką.

Prietaisai iš jūsų namų bus paimami ir išvežami nemokamai. Jų nešti į biblioteką nereikia.

Apie savo norą atiduoti stambų elektroninį prietaisą praneškite:
el. paštu irmina.girniene@pavb.lt,
telefonu 8673 88422.

Rezultatyviausios projekte dalyvaujančios bibliotekos bus apdovanotos 500€ vertės knygų krepšeliu. Kokias knygas norėtumėte skaityti bibliotekoje galite į formą įrašyti jau dabar.

Organizatorius

EPA logo

Partneriai

Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija LBD logo