Paroda „Stebuklinga vaistažolių galia“

Vaizdas be pavadinimo

I aukšto erdvėse veikia nauja paroda  „Stebuklinga vaistažolių galia“, kurioje eksponuojamos Eugenijos Šimkūnaitės knygos bei kiti leidiniai apie vaistinius augalus,  jų auginimą ir panaudojimą. Paroda veiks visą vasarą, iki rugpjūčio 31 d.

E.  Šimkūnaitė – habil. biologijos mokslų daktarė, farmacininkė, žolininkė, dažnai buvo vadinama Lietuvos žiniuone, žolių karaliene, o artimiausių draugų – Lietuvos ragana. Jai pačiai labiausiai prie širdies buvo raganos vardas. Net ekslibrisą turėjo – paparčių ir skruzdėlės fone ant šluotos jojanti ragana, pakilusi taip aukštai, kad net mėnulį dengė.

Sukaupusi didžiulį žinių lobyną, žymioji žolininkė tomis žiniomis dalindavosi su žmonėmis. Jos paskaitų pasiklausyti ateidavo šimtai. Didžiulė auditorija laukdavo E. Šimkūnaitės patarimų per radiją. Šimtus straipsnių apie vaistažoles, apie liaudies mediciną ji paskelbė Lietuvos spaudoje.

 E. Šimkūnaitė gilinosi į tradicinę mediciną, tyrinėjo vaistinių augalų augimo vietas, rinko tautosaką, žodžius. Tūkstančiams į ją besikreipiančių patardavo dėl įvairių ligų gydymo žolelėmis ir dėl sveiko gyvenimo būdo. Patarimus mėgdavo užrašyti ir išleido ne vieną tokią knygą.

2020 metus LR Seimas paskelbė E. Šimkūnaitės metais, nes šįmet minimos 100-osios jos gimimo metinės.

Sudominusią knygą galėsite pasiimti į namus. Kreiptis į abonemento išdavimo tarnybą.