Pasvalio M. Katiliškio viešoji biblioteka skelbia Metų skaitytojus!

metų skaitytojas

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka ir jai priklausančios kaimo ir miestelio bibliotekos išrinko Metų skaitytojus – tuos, kurie per 2019 metus dažniausiai lankėsi bibliotekose, daugiausiai perskaitė turiningų, akiratį plečiančių knygų, aktyviai dalyvavo bibliotekų kultūrinėje veikloje, prisidėjo prie jų rėmimo. Tradiciškai kiekvieną pavasarį Metų skaitytojai būna apdovanojami jiems skirtame Padėkos renginyje Pasvalio bibliotekoje. Tačiau šiemet tai sutrukdė karantinas. Kol kas per atstumą sveikiname Metų skaitytojus, dėkojame jiems už išskirtinį ryšį su bibliotekomis ir skelbiame jų pavardes. Pasibaigus karantinui jiems įteiksime prizus – dailininkės Leonoros Stravinskienės sukurtus Knygos angelus, Padėkos raštus.

Suaugusių amžiaus grupėje Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos Metų skaitytojos vardas suteiktas Stasei Merkelienei – už ilgametę draugystę su Knyga, kuri lydi visą gyvenimą ir yra geros nuotaikos, idėjų ir džiaugsmo šaltiniu. Rajono Metų skaitytojos vardas suteiktas Vidai Petronavičienei, Gulbinėnų kaimo bibliotekos skaitytojai – už aktyvų skaitymą, nuoširdų bendravimą ir savanorišką pagalbą Gulbinėnų kaimo bibliotekai.

Jaunimo amžiaus grupėje Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos Metų skaitytojos vardas suteiktas Kornelijai Šulčiūtei, Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos 2 gimnazijos klasės mokinei, Pasvalio skyriaus Jaunųjų konservatorių lygos pirmininkei. Korneliją bibliotekininkai išrinko už skaitymą ir meilę Knygai, už iniciatyvas, idėjas ir betarpišką bendravimą su Atviru jaunimo centru ir „Mono arba stereo“ erdve. Rajono Metų skaitytojos vardas suteiktas Rasuolei Dovidavičiūtei, Saločių kaimo bibliotekos skaitytojai. Vardas suteikiamas už meilę Knygai ir pastovų skaitymą, už bendradarbiavimą, aktyvią ir kūrybingą savanorišką veiklą bibliotekoje.

Vaikų amžiaus grupėje praėjusių metų Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos Metų skaitytojo vardai suteikti Austėjai Zdanevičiūtei ir Emiliui Zdanevičiui, Svalios progimnazijos 3 ir 6 klasės mokiniams. Šie vaikai išrinkti už smalsumą ir žingeidumą, atrastą skaitymo džiaugsmą ir meilę, savanorystę ir pagalbą organizuojant renginius bibliotekai. O rajono Metų skaitytojos vardas suteiktas Perlai Maminskaitei, Daujėnų pagrindinės mokyklos 5 klasės mokinei – už pomėgį skaityti, tobulėti, už bičiulystę ir pastovų naudojimąsi Daujėnų kaimo bibliotekos paslaugomis.

Dviems bibliotekos bičiuliams, daug padėjusiems bibliotekininkams 2019 metais įgyvendinant įvairias idėjas ir projektus, skirti specialūs Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos prizai ir Padėkos raštai. Nuoširdi bibliotekininkų padėka skirta Karolinai Grabauskienei, Pasvalio rajono savivaldybės administracijos strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausiajai specialistei. Ji svariai ir aktyviai prisidėjo ruošiant ir įgyvendinant tarptautinius projektus, suteikiančius bibliotekai galimybę modernėti ir tobulėti. Bibliotekininkai taip pat skiria savo padėką menininkui, dailininkui, muzikantui Juriui Baliūnui už savanorišką iniciatyvą bibliotekoje, padėjusią lankytojams pažinti gėrį ir grožį jo vedamose  muzikos pažinimo pamokose.

Metų skaitytojų rinkimus rengusios bibliotekininkės tiki, kad nesensta 19 a. viduryje amerikiečių rašytojo V. M. Tekerėjaus pasakyti žodžiai: Knygos lavina sielą, kelia ir stiprina žmogų, žadina geriausius troškimus, ugdo protą ir sušildo širdį. Knygos, jų skaitymas, bibliotekos visais laikais vienija ir buria bendruomenių šviesuolius. Tai verta švęsti, už tai verta dėkoti.

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija