Mokykitės skaitmeninio raštingumo klasėse internete

Vytenis Pauliukaitis Prisijungusi Lietuva

Projektas Prisijungusi Lietuva subūrė 100 lektorių komandą nemokamiems gyventojų mokymams internetu.

Dėl karantino sustabdžius ugdymo procesą, nebevyksta ir įvairūs suaugusiesiems skirti tobulinimosi kursai. Tačiau poreikis įgyti žinių niekur nedingo, projekto „Prisijungusi Lietuva“ skaičiavimais, karantino metu susidomėjimas siūlomais įvairiais internetinio mokymo moduliais padidėjo daugiau nei 10 kartų. Skaitmeninio raštingumo mokymų organizatoriai reaguodami į šį poreikį iki karantino pabaigos siūlys mokytis nuotoliniu būdu.

Pasak asociacijos „Langas į ateitį“ vadovės Loretos Križinauskienės, mokymosi klasės dalyviai turės galimybę išmokti kaip saugiai naršyti internete, naudotis el. paslaugomis, dalintis asmeniniais dokumentais, redaguoti nuotraukas, rengti prezentacijas, naudotis debesų kompiuterija. Mokytis praktinio interneto naudojimo mokymuose: kaip apsipirkti elektroninėse parduotuvėse, naudotis internetine bankininkyste, atlikti mokesčių mokėjimą internetu. Visas mokymų temas ir registraciją rasite čia.

Mokymuose jau sudalyvavo daugiau kaip 50 tūkstančių žmonių. Jei norite patobulinti savo skaitmenines žinias ir technologinius įgūdžius – registruokitės telefonu 8 620 20 961, mokymai@vipt.lt, užpildžius registracijos formą.

Mokymai yra nemokami, juose gali dalyvauti visi norintys ir turintys skaitmeninį įrenginį, elektroninio pašto adresą ir interneto ryšį.