Dovanos bibliotekos e.skautėms

e-skautai

Utenos biblioteka, prisidėdama prie iniciatyvos „Projektas „Prisijungusi Lietuva” ir biblioteka augina e. skautą”, dviems savanorėms bei būsimoms bibliotekos e. skautėms – Saulei ir Liepai –perdavė planšetinius kompiuterius. Saulė ir Liepa jau nebe pirmi metai labai aktyviai savanoriauja bibliotekoje.

Savanorės fotografuoja renginius, padeda dalinti skrajutes, prisideda prie įvairiausių akcijų ir renginių organizavimo bei noriai juose dalyvauja.

Bibliotekos direktorė Vida Garunkštytė įgyvendinant projekto „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” iniciatyvą „Projektas „Prisijungusi Lietuva” ir biblioteka augina e.skautą” nusprendė paskatinti merginas tapti bibliotekos e. skautėmis ir padovanoti planšetinius kompiuterius „Lenovo” TAB. Pasibaigus karantinui savanorės galės dalintis skaitmeninėmis žiniomis su bibliotekos lankytojais.

Penkiolikmetė Liepa labai džiaugiasi gavusi puikią dovaną, kuri pravers mokant garbaus amžiaus gyventojus kompiuterinio raštingumo paslapčių ar išmaniojo telefono funkcijų. Mergina – būsima gimnazistė, seniai savanoriauja bibliotekoje organizuojant renginius, o dabar galės pasidalinti skaitmeninėmis žiniomis. „Dažnai padedu sesei, močiutei ir seneliui, kurie nori išmokti naudotis socialiniais tinklais, e. paštu ar kažką parduoti internete, todėl padėti ir bibliotekos lankytojams visada labai noriu”, – džiaugiasi Liepa.

Saulė jau šiais metais baigia gimnaziją. Ji ne tik bibliotekos fotografė, bet ir daug skaito, domisi bei padeda kitiems. Gautą planšetę jis tikrai panaudos tinkamai. Šiuo metu įrenginys pravers mokantis nuotoliniu būdu, vėliau – mokant senjorus naudotis kompiuteriais ar išmaniaisiais telefonais Utenos viešojoje bibliotekoje.

Biblioteka dėkoja projektui „Prisijungusi Lietuva ir biblioteka augina e. skautą” už dovanas, kurias galėjo perduoti būsimoms e. skautėms Liepai ir Saulei.

Parengė Dainora Narkūnienė
Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka