Susitikimas su asmenybėmis – portale ibiblioteka.lt

Vaizdas be pavadinimo

Nuo memuarų iki grožinių romanų – istorinė grožinė literatūra leidžia mums keliauti per įvykius, pažvelgti į žymių asmenybių (menininkų, politikų, visuomenių veikėjų) gyvenimus. Šios knygos nukelia mus į kitą vietą ir laiką, suteikia mums galimybę bendrauti su tikrais ir įsivaizduojamais žmonėmis, su kuriais niekada nesusitiktume realybėje.


Sąraše rasite istorines knygas, kurias siūlome skaityti  portale Ibiblioteka.

Registracijai arba prisijungimui portale Ibiblioteka rinkitės viršuje esančius meniu punktus: Prisijunkite arba Užsiregistruokite.
Jei turite galiojantį LIBIS skaitytojo pažymėjimą, galite iš karto jungtis ir naudotis visomis portalo paslaugomis. Įrašote savo skaitytojo pažymėjimo numerį ir slaptažodį (slaptažodis yra jūsų pavardė, rašoma lietuviškomis raidėmis).

Su LIBIS skaitytojo pažymėjimu portale galite skolintis ir skaityti elektronines knygas 14 kalendorinių dienų, vienu metu galite skaityti 2 elektronines knygas, o naudojimosi jomis laikotarpį galite prasitęsti du kartus po 14 dienų, jeigu jos nėra rezervuotos kito skaitytojo.

Jei nepavyksta prisijungti, visada galite kreiptis klausk@pavb.lt

Baimė

Baimė : Trumpas Baltuosiuose rūmuose / Bob Woodward. – Vilnius : „Baltų lankų“ leidyba, 2019. – 479 p.

B. Woodwardo taikinyje – prieštaringai vertinamas JAV prezidentas Donaldas Trumpas.
Tiriamosios žurnalistikos atstovas naujoje knygoje cituoja dešimtis slapta gautų artimiausios prezidento aplinkos žmonių liudijimų, šimtus valandų interviu, asmeninių dienoraščių įrašų bei įvairių dokumentų.

Meilė ir gerumas

Meilė ir gerumas / Jo Šventenybė Dalai Lama ir Jeffrey Hopkins. – Vilnius : Alma littera, 2014. – 197 p.

Visą gyvenimą ieškodami tikros laimės ir pilnatvės nerasime nieko svarbiau, kaip mylėti kitus ir būti mylimiems. Tik ar iki galo suprantame tas ypatingas meilės galias? Ar sugebame iš tiesų naudoti ir vertinti jos teikiamą neįkainojamą dovaną? Ši nesudėtinga ir įžvalgi Jo Šventenybės Dalai Lamos knyga padės mums atverti savo širdį ir protą beribei meilei, kuri keičia mūsų santykius su kitais ir suteikia mums išminties ir sąmoningumo.

Nesustabdomas

Nesustabdomas : ko galime pasiekti tikėdami. Tikra istorija / Nick Vujicic. – Vilnius : Alma littera, 2016. – 260 p.

Milijonai žmonių visame pasaulyje pažįsta besišypsantį Niko Vujičičiaus veidą ir yra girdėję apie jo įkvepiančias kalbas. Nikas gimė be rankų ir be kojų, bet nepasidavė; fiziniai trūkumai netrukdo jam patirti nuostabių nuotykių, puoselėti prasmingos, pasitenkinimą teikiančios karjeros ir kurti meilės kupinų santykių. Nikas įveikė išbandymus ir sunkumus tikėdamas, kad jis buvo sukurtas unikaliam, konkrečiam tikslui, o jo gyvenimas turi vertę ir yra dovana žmonijai.

Kleopatra

Kleopatra : gyvenimo istorija / Stacy Schiff. – [Kaunas : Kitos knygosVilnius] : Knygius, 2012. – 357  p.

Kleopatra – labiausiai intriguojanti moteris visoje pasaulio istorijoje. Ji valdė didžiulę imperiją ir savo rankose laikė viso to meto Vakarų pasaulio likimą. Kleopatros rūmai gausiai tviskėjo oniksu, granatu ir auksu, tačiau dar gausiau juose liejosi politinės ir meilės intrigos. Moters, kurią iš rašytinių istorijos šaltinių pažįstame kaip neprilygstamą gundytoją ir apsukrią strategę, paveikslus kūrė M. da Caravaggio, W Shakespeare’as ir B. Show, tačiau nesuskaičiuojamos kaukės bei istorinių įvykių interpretacijos paslėpė tikrąjį jos veidą.

Įkvėpti tylą

Įkvėpti tylą : memuarai / Paul Kalanithi. – Vilnius : „Baltų lankų” leidyba, 2016. – 174 p.

Neurochirurgijos aukštumas pasiekusiam ir vos 36-erių sulaukusiam daktarui Paului Kalanithi diagnozuojamas ketvirtos stadijos plaučių vėžys. Ne vienus metus gydęs mirštančiuosius, jis pats tampa pacientu, be jokios savigailos kovojančiu už savo gyvybę.

„Įkvėpti tylą“ – tai atviras ir nuoširdus pasakojimas apie susitaikymą su žmogaus mirtingumu, daktaro ir paciento santykius, pasiryžimą dirbti net mirštant ir begalinę meilę gyvenimui. Paulas Kalanithi šios knygos pabaigti nespėjo, bet ji, atskleisdama vitališką žmogaus prigimtį ir stojišką laikyseną, pratęsia jo gyvenimą ir po mirties.

Princesė

Princesė. Atskleistos paslaptys : Saudo Arabijos princesė intriguojančiai pasakoja apie nelengvą kovą už moterų laisvę / Jean Sasson. – Vilnius : Alma littera, 2017. – 298 p.

Šią knygą Jean Sasson ir princesė al Saud parašė kartu, kad skaitytojams papasakotų ne tik didžiausias princesės šeimos naujienas, bet ir apie tai, kaip sekasi pagrindinėms naujausios knygos veikėjoms, kovotojoms už moterų teises – Italijai ir Faieri, taip pat gydytojai Minai, padedančiai smurtą patiriančioms moterims, bei Fatimai, dvynukių mamai, anksčiau kentėjusiai smurtą šeimoje, o dabar dirbančiai princesei karališkuosiuose rūmuose.

Pabėgimas

Pabėgimas iš Lagerio Nr. 14 : Šiaurės Korėjos lageryje gimusio, augusio ir iš ten pabėgusio Šino Dong-hyuko istorija / Blaine Harden. – Vilnius : Eugrimas, 2013. – 220 p.

Tikrais faktais grindžiamas kraupus Šino pasakojimas atveria šokiruojančią tiesą, ką iš tiesų tenka išgyventi keliems šimtams tūkstančių savo šalyje nekaltai kalinamų ir terorizuojamų šiaurės korėjiečių. Šis jauno žmogaus liudijimas yra tarsi padėka už pasitaikiusią galimybę kurti ir kontroliuoti savo gyvenimą pačiam bei noras padėti savo krašto žmonėms kovoti už prigimtines žmogaus teises – rinktis darbą, išsakyti savo nuomonę, užmegzti artimus santykius, galiausiai, mylėti ir būti mylimam…