Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė vyks virtualiai

BibliotekuSavaite_2020_1920x1080_002_EVENT
Pradžia:2020-04-23 8:00
Pabaiga:2020-04-29 18:00

Tradiciškai balandžio 23–29 d. skelbiama Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Ji bus kitokia nei įprasta, nes vyks virtualiai. 20-ąjį kartą šalyje rengiamos  savaitės šūkis „Kaip pasikeitėme per 20 metų?“. Pasak LBD pirmininkės Jolitos Steponaitienės, darbas nuotoliniu būdu parodo bibliotekų pokyčius ir galimybes.

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka parengė įvairią ir įdomią programą, kurios veiklas skaitytojai galės ne tik stebėti, bet ir aktyviai dalyvauti patys.

Savaitės šūkis paskatino į skirtingas bibliotekos veiklos sritis pažvelgti iš 20 metų atstumo, atgaivinti prisiminimus, pagilinti istorines žinias. Bibliotekos surengti konkursai padės ne tik smagiai ir prasmingai praleisti laisvalaikį, bet ir pažers prizų nugalėtojams.

Balandžio 23 d. 10 val. galėsite stebėti Nacionalinės savaitės atidarymo transliaciją iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos TV studijos. Transliacijos metu bus paskelbti Geriausi metų bibliotekininkai.

Balandžio 23–29 d. Bibliotekos svetainėje rasite šventinį klausimyną „Kaip pasikeitėme per 20 metų“. Kiekvienas užpildęs klausimyną pelnys nemokamą skaitytojo pažymėjimą. Trys kūrybiškiausiai atsakiusieji į klausimus bus apdovanoti papildomais, bibliotekos įsteigtais, prizais.

Balandžio 23–29 d. Bibliotekos feisbuke vyks konkursas „Koduota knygos žinutė“. Užduotis konkurso dalyviams – sudėlioti frazes iš namuose esančių knygų viršelių. Trys kūrybiškiausi ir daugiausiai patiktukų surinkę sakiniai balandžio 30 d. bus apdovanoti bibliotekos prizais.

Balandžio 23–29 d. Atsiminimų platformoje „Parašyk apie Panevėžį“ darbuotojai dalinsis prisiminimais „Kaip pasikeitėme per 20 metų“ . Buvusių Vaikų literatūros skyriaus darbuotojų pasakojimai apie praeitį bus skelbiami ir feisbuko istorijose.

Balandžio 23–29 d. Bibliotekos feisbuke veiks rubrika „Kaip pasikeitėme per 20 metų“, kurioje rasite unikalios informacijos, intriguojančių faktų.

Balandžio 23–29 d. Atviros jaunimo erdvės feisbuke – Eskizavimo klubo savaitės piešimo iššūkis. Dalyviai kasdien išbandys naujas kūrybos sąlygas ir tobulins piešimo sugebėjimus.

Balandžio 23–29 d. Vaikų literatūros skyriaus feisbuke bus skelbiamas nuotraukų konkursas „Kaip skaito vaikai“. Konkurso dalyviai turės pateikti nuotraukas, kaip ir kur vaikai leidžia laiką su knyga. Nugalėtojai bus apdovanoti prizais.

Balandžio 29 d. Vaikų literatūros skyriaus svetainėje bus pristatytos interaktyvios knygos ir knygų formato kaita per 20 metų.

Visos savaitės metu kviečiame atlikti testą apie biblioteką ir išbandyti kitas el. paslaugas.

Susiduriate su problemomis naudojantis nuotolinėmis paslaugomis? Ar nesate tikri kaip jomis naudotis?
Susisiekite su bibliotekos konsultantu el. paštu klausk@pavb.lt arba gitana.uzkureliene@pavb.lt.