Bibliotekos vykdomos neformalaus vaikų švietimo veiklos persikėlė į virtualią erdvę

neformalus švietimas

Praėjusią savaitę neformali vaikų švietimo programa (NVŠ) 5-iose  bibliotekose vyko kitaip nei įprastai.

Karantinas nenutraukė Velžio bibliotekos NVŠ būrelio ,,Jaunieji krašto tyrinėtojai” , Raguvos „Mes esam ETNO II“, Ramygalos – „Etninės kultūros pažinimas“, Naujarodžių – „Pažįstu save ir savo tautą“, Piniavos „Insenizacijos“  veiklų. Iš penkiasdešimties rajono vaikų, dalyvaujančių minėtose programose, 47 vaikai įsijungė į būrelių veiklas per nuotolį. Šį iššūkį ir bibliotekininkams, ir  vaikams, ir jų tėveliams pavyko įveikti.

„Nors negalime margučių marginti sėdėdami prie vieno stalo bibliotekoje, džiaugtis miela draugija, virtuali margučių marginimo edukacija puikiai pavyko!, – dalinosi įspūdžiais Velžio bibliotekininkė B. Kronienė.

Ramygalos bibliotekoje dalyviai šnekėjo apie apie šv. Velykų papročius, ir, vadovaujami bibliotekininkių, ėmė ruošti atributiką iš gamtinių medžiagų.
Naujarodžių būrelio vaikai įsitraukė į įdomų laisvalaikio praleidimo būdą – vyko  kiaušinių marginimo vašku edukacinė pamoka. Buvo dalinamasi patirtimi, ieškoma informacijos ir kituose virtualiuose kanaluose.
Ramygalos ir Piniavos NVŠ užsiėmimai vyko kalbant apie pavasarį, jo pranašus  paukščius. Fotografavo juos, šoko paukščių šokius, kalbėjo apie jų gyvenimo būdą, kiaušinius.

Pirmas blynas neprisvilo, su pastangomis, tobulėdami kartu tęsime veiklas toliau.

Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija