Skirmanto Pabedinsko ir Zinos Paškevičienės knygos „Istorijos, kurių jums nepapasakojau“ sutiktuvės

Skirmantas Pabedinskas
Skirmantas Pabedinskas, Zina Paškevičienė ir jų knygos „Istorijos, kurių jums nepapasakojau“ viršelis
Data:2020-03-09
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į susitikimą su žymiu televizininku  Skirmantu Pabedinsku ir jo kolege, žurnaliste Zina Paškevičiene, kurie Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje pristatys savo knygą „Istorijos, kurių jums nepapasakojau “.

Per penkiasdešimt metų – tiek laiko su kamera ir mikrofonu Lietuvos televizijoje praleidęs žurnalistas Skirmantas Pabedinskas parengė 26 tūkstančius reportažų, pakalbino apie 80 tūkstančių pašnekovų – beveik tiek pat žmonių, kiek gyvena Panevėžyje.

Dažnas žiūrovas nesusimąsto, kad pusantros minutės reportažą tenka filmuoti visą dieną, kad žurnalistas dažnai rizikuoja, lėkdamas didžiuliu greičiu iš įvykio vietos, kad spėtų parvežti „karštą“ naujieną. „Žinių tarnybos“ žurnalisto darbas  labai įtemptas, jis niekada nežino, ką ras įvykio vietoje ir ar pavyks pakalbinti reikiamus  žmones.

Televizijos žurnalisto kūrybinė virtuvė dažnai yra nematoma. Todėl neįtikėtinas situacijas, intriguojančius pasakojimus su tikrais vardais S.Pabedinskas sudėjo į knygą „Istorijos, kurių jums nepapasakojau “, kurią parašė kartu su kolege, žurnaliste  Zina Paškevičiene. Žmogumi-orkestru vadinamas S.Pabedinskas visuomet lėkė per pasaulį, genamas smalsumo ir galvodamas apie žiūrovus, kad jiems būtų įdomu žiūrėti jo sukurtus reportažus. Tai, kas liko už kadro, į kokias situacijas jis buvo pakliuvęs,  skaitytojas ras šioje knygoje.  Kartais sunku patikėti, kad tiek dalykų galėjo nutikti vienam žmogui. Jam ranką spaudė aiškiaregys Volfas Mesingas, jis vos nenuskendo Japonijos jūroje ir Sartų ežere, jam paslaptis patikėjo Latvijos prezidentas Andris Berzinis, jis žino, kada nutrūks gyvenimo siūlas, nes uteniškis meistras pagamino antkapio lentą su mirties data.

Renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.