Kino seansas skirtas frankofonijos dienoms

Frankofonijos dienos
Data:2020-03-19
Laikas:17:00

Kovo 20-oji – Tarptautinė frankofonijos diena, visame pasaulyje minima nuo 1990 m. Tarptautinė frankofonijos organizacija (TFO) vienija 56 valstybes, kuriose gyvena daugiau nei 500 milijonų gyventojų. Lietuva nuo 2000 m. tapo Tarptautinės frankofonijos organizacijos nare stebėtoja. Ši organizacija skatina dialogą tarp pasaulio tautų ir kultūrų, pasisako už kultūrinės įvairovės įtvirtinimą, demokratijos stiprinimą, ekonominę ir socialinę pažangą, prancūziškai kalbančių šalių kultūros propagavimą.

Nors turėjome atšaukti daugumą suplanuotų renginių, prancūziško kino peržiūras toliau tęsiame nuotoliniu būdu!

Kovo 19 d. 17 val. kviečiame žiūrėti filmą Spartakas ir Kasandra“. Režisierius Ioanis Nuguet. 2014 m. Filmo trukmė 80 min. Prancūzų kalba (su liet. titrais). 

Spartakas ir Kasandra – vienos romų šeimos, imigravusios iš Rumunijos į Prancūziją, vaikai. Svečioje šalyje jie susiduria su daugybe sunkumų. Filme paliečiami romų tautybės tėvų ir vaikų santykiai, vaikų, atskirtų nuo šeimos, skausmingi vidiniai išgyvenimai ir jų pastangos įsitvirtinti šiuolaikiniame pasaulyje. Filmas subtiliai perteikia problemiškas vaikų būsenas ir sunkias atsakomybes, o kartu ir retas, bet įkvepiančias, džiaugsmo akimirkas.

Šį ir kitus filmus galite stebėti Nepatogaus kino klasėje.

Visų Tarptautinės frankofonijos dienų renginių programą Lietuvoje galite rasti čia.