Rijekos miesto biblioteka Europos kultūros sostinės renginių programoje

Vaikų biblioteka įsikurs atnaujintame buvusios variklių gamyklos pastate

Kroatijos uostamiestis Rijeka – vienas iš 2020 metų Europos kultūros sostinių. Kaip miestas vykdo šią misiją, įdomu ir panevėžiečiams, nes Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės  ir Rijekos miesto viešąsias bibliotekas sieja bendradarbiavimo partnerystė.

Rijekos bibliotekininkai noriai pasidalino savo planais, kuriuos jų biblioteka rengiasi įgyvendinti 2020-aisiais metais, įsiliedama į bendrą kultūrinę miesto programą. Visai neseniai džiaugėmės Rijekos viešajai bibliotekai suteiktu Metų bibliotekos vardu. Įvertinant Rijekos bibliotekos nuopelnus, pažymima jog  miesto biblioteka kuria ypač teigiamą atmosferą miesto kultūrinio gyvenimo kontekste. 

Rijekos biblioteka yra viena iš projekto „Rijeka – Europos kultūros sostinė 2020“ partnerių, dalyvaujančių daugelyje programų. Svarbiausia jų – programa Brickhouse, skirta vaikams ir jų tėvams. 2020 m. balandžio mėn. biblioteka organizuoja vaikų knygų ir skaitymo festivalį „Gerų vaikiškų knygų mėnuo“, kuriame dalyvaus ir knygų, parodų autoriai iš kitų šalių, surengsiantys kūrybines dirbtuves. Birželio–liepos mėn. vyks vaikų kūrybiškumo festivalis Tobogan bei bus parengtas žurnalo Brickzine numeris, kurį vaikai bei jų tėvai galės skaityti internete ir įprastu popieriniu formatu.

O svarbiausias įvykis yra tai, jog 2020 m. vasarą atvers duris Vaikų biblioteka – tikras kultūros centras, įsikursiantis puikiame atnaujintame pastate, kuris anksčiau buvo variklių gamyklos dalis.