Knygos „Palieski angelo sparnu“ pristatymas

Knygos „Palieski angelo sparnu“ viršelis ir autorės Deivinos Orchidės nuotrauka
Knygos „Palieski angelo sparnu“ viršelis ir autorės Deivinos Orchidės nuotrauka
Data:2020-02-24
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į Deivinos Orchidės (tikrasis vardas Jūratė Gembutienė) – poezijos kūrėjos, Lietuvos išeivės, gyvenančios Airijoje, knygos „Palieski angelo sparnu“ pristatymą.

Netikėtai jai kilo mintis įgyvendinti gražų projektą – išleisti eilėraščių ir esė knygą su nuotraukomis „Palieski angelo sparnu“. Tai pirmoji Deivinos Orchidės knyga, bet iki jos pasirodymo autorės eilės  jau buvo spausdintos almanachuose. Trečiajam ir ketvirtajam poezijos almanachams „Eilėraščio taku“ ji  skyrė po dešimt eilėraščių.

Dar keli eilėraščiai  ir esė „Motiniška eglės širdis“ buvo įtraukti į kūrybinės raiškos asociacijos „Menų sodas“ paruoštą rinkinį „Kalėdinė giesmė“.

Debiutinė autorės knyga „Palieski angelo sparnu“ – ne šiaip eilėraščių rinkinys, ji turi gilią mintį, prasmę ir gražią istoriją.

Idėja rinkiniui „Palieski angelo sparnu“ kilo, sukūrus eiles apie vaikus, sergančius vėžiu, – „Mažieji didvyriai“. Rinkiniui yra surinkta 97 eilėraščiai, 10 esė, 120 nuotraukų ir 55 mintys.

Tam, kad knyga įgautų gyvybės ir spalvų, kad dar labiau atsiskleistų jos prasmė ir vertė, prie šio projekto buvo pakviesti prisijungti tiek Lietuvoje gyvenantys, tiek po visą pasaulį išsibarstę lietuviai fotografai, kurie paaukojo po vieną ar kelias nuotraukas, papuošusias šio rinkinio puslapius.

Kiekvienas knygos puslapis pripildytas jausmų: nuo liūdesio iki džiugesio, nuo meilės iki neapykantos, nuo besišypsančių akių iki ašarų.

20 proc. lėšų nuo parduotos knygos bus skirta ne pelno siekiančiai paramos ir labdaros organizacijai „Mamų unija“, kuri rūpinasi ne tik Lietuvos vaikais, sergančiais vėžiu, bet ir jų tėveliais.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.