Bitės biblioteka dalyvaus Knygų mugėje

Knygų mugė 2019

Vilniaus knygų mugė – didžiausia knygų mugė Baltijos šalyse ir vienas ryškiausių kultūros įvykių Lietuvoje. 2020 m. vasario 20–23 d. mugė taps nekasdienių susitikimų, pokalbių, nuomonių, nesibaigiančių atradimų vieta.

Bitės biblioteka atsiliepia į šių metų mugės skelbiamą Jono Meko mintį: „Gyventi reikia be formulių, reikia būti atviram“, į kvietimą eksperimentuoti, ieškoti naujų saviraiškos formų. Vasario 20-ąją, Bičiulių dieną, bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus atstovus rasite Jaunųjų skaitytojų salėje, Bibliotekų erdvėje. Pristatysime stalo žaidimą ir išmaniąją programėlę „Kelionė į devintą stotį“, kviesime į lapkričio mėnesį Bitės bibliotekoje vyksiančią Islandijos interaktyvią parodą „Šiaurės šalių vaikų knygos potvynis“.

Kelionė į devintą stotį“– papildytos realybės, inovatyvus, originalus ir įdomus stalo žaidimas vaikams, pagrįstas mobilių aplikacijų naudojimu, pritaikytas „Android“ operacinės sistemos mobiliesiems įrenginiams. Mobilioje aplikacijoje, pasitelkus grafinio dizaino elementus, vaizdinę ir garsinę medžiagą, pateikti įdomiausi klausimai apie pasaulio lietuvius, kuriančius ir kūrusius vaikams. Žaidimui atsirasti padėjo ir regiono bibliotekų vaikų literatūros skyriai, ir kūrybinių industrijų atstovai.

Paroda „Šiaurės šalių vaikų knygos potvynis“ vaikus, jaunimą ir specialistus supažindina su klasikine ir šiuolaikine Šiaurės šalių vaikų literatūra interaktyvių metodų pagalba. Čia kiekvienas galės pasijusti nuotykių dalyviu, keliaudamas intriguojančiame literatūros pasaulyje. Paroda inovatyviais formatais skatina skaitymo įpročius, didina susidomėjimą šiaurietiška literatūra. Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos taps gidėmis, pristatysiančiomis Bitės bibliotekoje vyksiančios parodos įdomybes ir užmojus.

Mugėje ne tik parodysime savo veiklą, bet ir kiek įmanoma daugiau susipažinsime su programa, ieškosime įdomių autorių būsimiems projektams ir renginiams bibliotekoje.

Jaunųjų skaitytojų salėje, kurioje įsikurs bibliotekos atstovai, bus pristatomos ir parduodamos Lietuvos ir užsienio leidėjų knygos, vyks renginiai, skirti jauniesiems skaitytojams. Tuo pat metu vaikams, paaugliams bus siūloma įvairiomis formomis atrasti skaitymo malonumą ir susipažinti su literatūriniu pasauliu. Bibliotekų erdvė – Lietuvos bibliotekininkų kuriama kitokia biblioteka be sienų, skirta skaityti, bendrauti ir susitikti.

Mugės metu vienoje vietoje susitinka visi, kurie domisi naujausiomis literatūros pasaulio tendencijomis: leidėjai  pristato knygų naujienas, autoriai bendrauja su skaitytojais, lankytojai randa trokštamų knygų ir galimybę įdomiai praleisti laiką, nes renginių programa labai plati ir įvairi.