J. Mačio (fleita) ir M. Katino (fortepijonas) koncertas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-01-14
Laikas:18:00
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Po dešimties metų vėl susitinkantis virtuozų duetas pristato naują programą Lietuvos klausytojams.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei Londono karališkosios muzikos akademijos absolventai fleitininkas J. Mačys ir pianistas M. Katinas atliks visų pamėgtus ir laukiamus klasika tapusius kūrinius. Nuo lyriškų Balio Dvariono melodijų iki temperamentingų Žoržo Bizė muzikos gūsių, nuo virtuoziškų Ferenco Listo rapsodijų iki dramatiškų Sergejaus Rachmaninovo opusų – ši programa atgaivins gražius prisiminimus ir leis atsikvėpti po kasdienybės maratono. 

J. Mačys (g.1984) muzikinį kelią pradėjo Raseiniuose, mokytos Astos Nikžentaitienės fleitos klasėje.
1998 m. baigė Panevėžio vaikų muzikos mokyklą, kur jis mokėsi pas Eduardą Mackų. Tais pačiais metais įstojo į Vilniaus konservatoriją studijuoti pas dėstytoją Laimą Šulskutę.
2003–2009 metais Justinas studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje prof. Algirdo Vizgirdos fleitos klasėje, kur įgijo bakalauro, taip pat magistro laipsnius.
2009–2010 metais stažavosi Prancūzijoje, Liono Nacionalinėje muzikos ir šokio konservatorijoje pas prof. Philippe Bernold ir Julien Beaudiment. Kaip solistas ir įvairių ansamblių dalyvis Justinas Mačys koncertavo Danijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Latvijoje, Rusijoje, Estijoje, Lenkijoje. Yra pelnęs daug apdovanojimų konkursuose.

Turintis puikią techniką ir veržlų temperamentą pianistas M. Katinas (g.1984) pelnė klausytojų palankumą ne tik kaip solistas, bet ir dalyvaudamas šiuolaikiniuose multidisciplininiuose sumanymuose, derinančiuose muziką su daile, poezija, literatūra ir teatru. 
2010 m. jis laimėjo pirmąją vietą bei specialųjį „Philomuses“ asociacijos apdovanojimą tarptautiniame „Ile de France“ pianistų konkurse. Jo susidomėjimas įvairiomis meno formomis ir žanrais paskatino įsitraukti į prancūzų pianistės Chantal Stigliani inicijuotus projektus kartu su aktore Emilie Chevrillon, dailininke Camille Chevrillon ir kt.
Nuo 13 metų M. Katinas koncertuoja su orkestrais. Pianistas bendradarbiavo su dirigentais Sauliumi Sondeckiu, Josefu Walnigu, Donatu Katkumi ir kitais, su Lietuvos kameriniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu ir Vilniaus Šv. Kristoforo orkestrais. 
Baigęs Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklą ir Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, M. Katinas tęsė studijas Karališkoje muzikos akademijoje Londone, kur įgijo magistro laipsnį. Čia jis studijavo pas žymią pianistę ir pedagogę Sulamitą Aronovsky. M. Katino repertuare ypatingą vietą užima Nikolajaus Metnerio ir Ferenco Listo kūryba.
Pianistas save atskleidė ir kamerinės muzikos žanre, ypač atliekant Franco Šuberto ir Roberto Šumano dainų ciklus bei kitą repertuarą su daugeliu ryškiausių Lietuvos dainininkų.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.