Žalia – pati saugiausia spalva

Projekto trukmė: 2020 04 01–2020 07 01

Projekto pristatymas
Projekto tikslas – užtikrinti aplinkosaugos temų sklaidą vaikams, didinti užimtumą prasminga veikla, pasiūlant vaikams kokybiškas kūrybiškumą per skaitymą ugdančias paslaugas. Vaikai bus supažindinti su aplinkosaugos veiklomis, inicijuojant prisidėjimą prie miesto erdvių gražinimo ir organizuojant susipažinimą su aplinkosaugos objektais, bei susitikimą su Selemonu Paltanavičiumi.

Projekto metu planuojamos veiklos
Leidinių apie aplinkos saugojimą, ir saugojimo prevenciją bus pristatoma tarptautinę aplinkosaugos diena- birželio 5 d. Paroda Bibliotekos vaikų literatūros skyriuje veiks visą vasarą. Numatomos edukacinės veiklos Panevėžio gamtos mokykloje- vaikams bus pristatomos Panevėžio gamtos mokyklos edukacijos, kurių metu dalyviai aplankys „Gyvūnėlių sodą“, susipažins su mokyklos edukacinėmis aplinkosauginėmis erdvėmis, kalbėsis apie žmogaus atsakomybę saugant gamtą ir aplinką, aiškinsis taupaus ir tausojančio vartojimo svarbą, atliekų rūšiavimo naudą, susipažins su perdirbimo ir rūšiavimo simboliais. Kino centre „Garsas“ sužinos ar kino žiūrovai turi galimybę rūšiuoti ir ar tai daro atsakingai. Lankantis įstaigoje bus parinktas filmas nagrinėjantis aplinkosaugos temą ir vaikai po jo peržiūrės kartu su koordinatore jį aptars. Vaikai, kaip niekas kitas, žino kurios miesto vietos galėtų būti tvarkingesnės ir gražesnės. Atsižvelgiant į jų norus bus išrinkta viena miesto vieta ir vaikai surinks ir išrūšiuos teritorijoje rastas atliekas, grėbs lapus ar kitas organines atliekas. Projekto dalyviai kartu su Panevėžio dailės mokyklos mokytojais Panevėžio Skaistakalnio parke iš gamtos dovanų (kankorėžių, šakų, lapų ir t.t) kurs gamtos paveikslus ant grindinio, juos fotografuos. Sukurti ornamentai džiugins ir miesto gyventojus. Projekto veiklas vainikuos kelionė Kurtuvėnų  regioninį parką, ten yra Juodlės ežero 4,5 km. ilgio pažintinis takas. Būdami regioniniame parke vaikai iš arti susipažins su ten augančiais augalais, sužinos apie regioninio parko veiklą ir kodėl jie mums yra svarbūs. Parke jų lauks susitikimas su knygų autoriumi, gamtos mylėtoju ir puoselėtoju Selemonu Paltanavičiumi.

Projekto rezultatas
Įgyvendinus 2020-ųjų metų aplinkosaugos švietimo projektą „Žalia – pati saugiausia spalva“, projekto veiklomis pasinaudos per 210 Panevėžio miesto bendrojo ugdymo mokyklų auklėtinių.

Atsakingas asmuo Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje
Greta Kėvelaitienė, Vaikų literatūros skyriaus vedėja, el. p. greta.kevelaitiene@pavb.lt, tel. tel. (8 45) 43 56 77

Projektą finansuoja

Panevezio-miesto-savivaldybe